Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Brezplačen Webinar "Duševno zdravje v času korone"

10. 12. 2020

10.00 začetek 
11.30 zaključek



Povezavo prejmete pred pričetkom webinarja na e - naslov, ki ga boste navedli v prijavnici.

Udeležba je brezplačna, a je obvezna predhodna

e-PRIJAVA


 

 


Situacija epidemije, s katero se trenutno soočamo, povzroča pri ljudeh različne odzive. Pojavljajo se stiske ali duševne težave. Dobrodošlo je, če znamo in zmoremo takšna čustveno stanja pri sebi in tudi naših bližnjih prepoznati in se tudi primerno odzvati. Vabljeni k udeležbi na brezplačnem Webinarju "Duševno zdravje v času korone", ki bo v četrtek, 10.12. ob 10.uri.

 

Situacija epidemije, s katero se trenutno soočamo, povzroča različne odzive, pri nekaterih pa se pojavljajo tudi duševne težave ali stiske.

Vse to je povezano s strahovi, da se bomo okužili, da se okužijo naši bližnji, potem so tukaj še strahovi pred izgubo prihodka ali službe, pojavljajo se občutki nemoči, pomanjkanje kontrole nad situacijo, negotovost itd.
Stiske se lahko kažejo v različnih oblikah, denimo v obliki žalosti, strahu, lahko pa se stiska izraža tudi skozi agresijo, jezo, napetost in podobno. Dobrodošlo je, če znamo in zmoremo takšna čustvena stanja pri sebi in tudi naših bližnjih prepoznati in se tudi primerno odzvati.

--------------------------------------------------------------------------------------------
Na spletnem predavanju bo prof. dr. Rok Tavčar, predstavil pogled skozi oči specialista psihiatrije, kako močan vpliv imajo negativne novice, ki nam preprečujejo uvid v dobro, ki se kljub situaciji še vedno dogaja okrog nas in kako videti izhod iz stiske, ki ga zanemarjamo zaradi podvrženosti negativnemu stresu. Predstavil bo znake, ki opozarjajo na stisko in kako se lahko z učinkovito strategijo spopadamo s stresnimi dogodki.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Vljudno vabljeni!


Organizator: Regionalna gospodarska zbornica Celje - RGZC
Kontakt: Barbara Kač Kadunc, 03 426 74 03, info@rgzc.si



Na dogodku bo potekala predstavitev Regionalnega stičišča dostojnega dela Celje.

Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija.