Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Poziv gospodarstva za uspešno Slovenijo

19.11.2012 - Brdo - Na 7. vrhu slovenskega gospodarstva, ki je potekal 14. novembra 2012, so slovenski gospodarstveniki pozvali politiko k ukrepom na štirih področjih - pravni državi, boljšem poslovnem okolju, novem razvojnem zagonu in odločni podpori izvozu.

Prek 450 gospodarstvenikov, ministrov, poslancev ter predstavnikov drugih organizacij je na dogodku razpravljalo o skrajno resnih gospodarskih in družbenih razmerah v Sloveniji. Podprli so Poziv gospodarstva za uspešno Slovenijo, ki od celotne politike zahteva ukrepe na štirih področjih - pravni državi, boljšem poslovnem okolju, novem razvojnem zagonu in odločni podpori izvozu, ki so nujno potrebni, če se želimo vrniti na pot uspešnega razvoja. 

Predlagali so nabor konkretnih kratkoročnih ukrepov, ki jih lahko Vlada sprejme že v naslednjih mesecih, tega pa bodo še dopolnili z dodatnimi predlogi ukrepov. Na predloge so se na Vrhu odzvali predsednik DZ dr. Gregor Virant, ministri Radovan Žerjav, Andrej Vizjak, Franc Bogovič, dr. Senko Pličanič, dr. Žiga Turk ter državni sekretar Ljubo Žnidar. Na naslednjem Vrhu, ki bo predvidoma spomladi, bodo ocenili, kako so bili predlogi gospodarstva do takrat upoštevani.

Poziv lahko gospodarstveniki podprejo prek različnih komunikacijskih kanalov GZS. Lahko izpolnijo elektronski obrazec neposredno na Gospodarskem portalu GZS http://vrhgospodarstva.gzs.si/slo/59670, poziv oddajo na GZS, ga  pošljejo po pošti na naslov Gospodarska zbornica Slovenije, InfoCenter, Dimičeva 13, 1504 Ljubljana; po e-pošti na info@gzs.si ali po faksu 01 5898 200.

Več o zahtevah na tej povezavi.

 

Nazaj