Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Vabilo k oddaji prispevkov za 2. posvet dolenjskih in belokranjskih informatikov

28.1.2009

V okviru priprav na 2. posvet dolenjskih in belokranjskih informatikov, ki bo potekal v četrtek, 26. marca 2009, vabimo zainteresirane predavatelje k oddaji predlogov za prispevke na dogodku. Tema tokratnega posveta je E-poslovanje - prispevek h konkurenčnosti. Na izzive, ki jim bomo priča v obdobju prihajajoče gospodarske negotovosti, bomo poskušali poiskati ustrezne odgovore, inovativne pristope in znanja, ki bodo trenutne razmere morebiti osvetlili tudi skozi vidike poslovnih priložnosti.

Sodobno informacijsko okolje je izjemno pomemben konkurenčni dejavnik poslovanja. S svojimi pristopi, orodji in izdelki lahko odločilno vpliva na položaj organizacije v okolju, še posebno v povezavi z obvladovanjem poslovnih procesov v širokem pomenu te besede. Informacijsko okolje je zato lahko vir novih poslovnih modelov in razvoja ključnih spodobnosti organizacije. To je še posebno aktualno in pomembno v času, ko se soočamo z obdobjem gospodarske negotovosti, ki pa ga prosvetljeni in pogumni lahko razumejo tudi kot priložnost za korak v novo kvaliteto delovanja.

Na posvetu bi želeli predstaviti čim širši nabor različnih vidikov razpisane vodilne teme, ki je lahko obravnavana s poslovne, procesne, tehnične, uporabniške ali zakonodajne plati. Pomembno je, da so skozi predstavljene vsebine prikazani prispevki, ki jih informacijsko okolje kot pomemben del poslovnega okolja lahko prispeva h konkurenčnosti poslovanja.

Za prijavo prispevka od predavateljev pričakujemo kratek sinopsis prispevka z naslednjimi elementi:

  • naslov prispevka
  • kratek povzetek prispevka v dolžini 1.200 znakov
  • kratek CV predavatelja

Še nekaj podatkov o zasnovi posveta in predavanj:

  • Skupni čas predstavitve je omejen na 20 minut (15 minut predstavitev, 5 minut diskusija),
  • uporaba enotne predloge prosojnic pri vseh predavateljih,
  • število strani prosojnic je omejeno na 10,
  • komercialne predstavitve produktov niso zaželene.

Rok za oddajo prijave prispevka je 9. februar 2009.

Vaše predloge lahko pošljete na elektronski naslov andreja.florjancic@gzdbk.si. Organizacijski odbor posveta bo med prispelimi predlogi izbral najustreznejše in o tem predlagatelje pravočasno obvestil.

Lepo vabljeni k sodelovanju!

Nazaj