Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Sekcija računovodskih servisov (SRS)

5. računovodski posvet SRS

12.9.2013

Na torkovem 5. računovodskem posvetu SRS, ki je potekal v Dolenjskih Toplicah, je 35 udeležencev izkoristilo priložnost za pridobitev novih znanj, osvežitve aktualnih vsebin ter druženje s stanovskimi kolegi.

Posvet je organizirala Sekcija računovodskih servisov (SRS). Tema letošnjega posveta pa je bila kako računovodski servis vpliva na poslovanje podjetja.

Predsednica SRS Vesna Gregorič:

"Sredi tržnih razmer, ki smo jim priča, člani svojo prihodnost vztrajno gradimo na znanju in povezovanju. Želimo postati prepoznavni kot računovodski servisi, ki veliko energije in časa vlagamo v izobraževanje svojega kadra, ki dejavno spremljamo novosti ter vlagamo sredstva v primerno IT opremo. Zastavljene cilje lažje in bolje uresničujemo znotraj članstva naše sekcije pri GZDBK.

V program posveta smo vključili izbrane teme, ki so aktualne in se celostno prepletajo z našim delom. Umetnost vzpostavljanja odličnih odnosov računovodje s stranko je bila prva od treh vsebin. Res je, delovna uspešnost izhaja iz medčloveških odnosov. Dobri odnosi in zaupanje pa se gradijo skozi leta skupnega dela, zato je prav, da jim posvečamo pozornost. Kot podpora k sprejemanju poslovnih odločitev v procesu gospodarjenja služijo računovodske informacije kot temelj za odločanje. Zato je v drugem delu beseda tekla o tem kako lahko v servisu vplivamo na poslovanje svojih strank. Zelo izčrpno temo o najpogostejših napakah ter posebnostih davčnih zavezancev, pri urejanju obveznosti vezanih na DDV, smo pripravili v sodelovanju z Davčnim uradom Novo mesto.

Naša sekcija pa ima še en zelo pomemben cilj – povezovanje strokovnih kolegov tudi v bolj sproščenem in manj formalnem okolju. Ob koncu smo druženje zato nadaljevali rekreativno. Pod vodstvom trenerja nordijske hoje smo se podali na dinamičen sprehod po lepi sprehajalni progi v neposredni okolici hotela. Spremljali so nas dobra volja, prijeten klepet ter čudovit septembrski dan.  

Tudi zato je bil tokratni dan sekcije tako lepo obiskan.""

 

vnem delu srečanja je sledil voden ogled hotela in wellnessa Term Krka v Dolenjskih Toplicah.

Nazaj