Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Na 18. dnevu kakovosti in inovativnosti o odnosih kot gradnikih odličnosti

Na 18. dnevu kakovosti in inovativnosti o odnosih kot gradnikih odličnosti

4.12.2015

Na 18. dnevu kakovosti in inovativnosti, ki je potekal 3. decembra 2015 pod sponzorstvom podjetja Revoz, d. d., smo se posvetili odnosom.

Odnosi gradijo naše življenje, tako osebno kot poslovno. Lahko so dobri - pozitivni ali slabi - negativni. V obeh primerih močno zaznamujejo naš vsakdan in naše življenje. Želja seveda je, da bi bilo čim več pozitivnih, v tem primeru je upravičeno pričakovati večjo uspešnost in boljše rezultate. Dobri odnosi polnijo z energijo, slabi izčrpavajo. 

Organizacija, ne glede na svojo velikost ali zrelost, ali na katerem področju deluje, ima vzpostavljen sistem managementa, ki opredeljuje odnose med različnimi procesi, aktivnostmi in strukturami za dosego zastavljenih ciljev.

Odlične organizacije z deležniki gradijo kulturo zaupanja in odprtosti. Znajo pritegniti in ustvariti visoko raven zaupanja. Spodbujajo sodelovanje, transparentnost ter vzpostavljajo skupne vrednote, kar se odraža v uspešnosti vseh udeleženih. 

Zaključki posveta:

  1. V kolikor imamo pri delu model, v okviru katerega ciljno vodimo aktivnosti, je verjetnost, da bomo dosegli želene rezultate zelo visoka. Na posvetu smo glede na v uvodu postavljena izhodišča, temelječ na modelu odličnosti in realnih raziskavah, skozi »pogovor o odličnosti« z eminentnimi predstavniki organizacij ugotovili, KAJ je pomembno za uspešnost in konkurenčnost na globalnem trgu danes in v prihodnosti.
  2. Da raznolikost spodbuja kreativnost, lahko potrdimo z moderirano delavnico, ki je sledila (prej omenjenemu) »pogovoru o odličnosti«, kjer so sodelovali vsi prisotni in podali možne konkretne rešitve, KAKO v praksi odgovoriti na prej postavljene (KAJ) izzive.
  3. Rezultati izvedene delavnice so široko uporabni - vsakdo lahko najde kakšen namig za svoje delo in razvoj organizacije, v kateri deluje.
  4. Zaključki posveta so pomemben gradnik razvoja odličnosti v okviru GZDBK in vodilo Sekciji za kakovost in inovativnost za načrtovanje nadaljnjega dela.

Predstavitve vseh sodelujočih bodo v kratkem objavljene tukaj.

V fotogaleriji si lahko ogledate utrinke dogajanja na posvetu. Se vidimo prihodnje leto, na 19. dnevu kakovosti in inovativnosti.

Nazaj