Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Najava javnega razpisa

PREKLIC: 29.7.2016 - Evropska sredstva za sofinanciranje individualnih nastopov podjetij na mednarodnih sejmih v tujini v letih 2016 in 2017

PREKLIC: 29.7.2016 - Evropska sredstva za sofinanciranje individualnih nastopov podjetij na mednarodnih sejmih v tujini v letih 2016 in 2017

5.7.2016 - Obveščamo vas, da bo v petek, 29. 7. 2016 v Uradnem listu RS objavljen preklic Javnega razpisa za sofinanciranje individualnih nastopov podjetij na mednarodnih sejmih v tujini v letih 2016 in 2017, ki je bil objavljen v Uradnem listu RS št. 49 z dne 8. 7. 2016. Z dnem objave preklica bodo pričeli z vračanjem že prispelih vlog, hkrati prosijo, da novih ne posredujete več. Z današnjim dnem ne zagotavljajo več odgovorov na vprašanja vezana na omenjeni javni razpis. Informacije o nadaljnjih aktivnostih vam bodo na voljo na spletnih straneh: http://www.spiritslovenia.si/ in http://www.izvoznookno.si/.

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je potrdila »Javni razpis za sofinanciranje individualnih nastopov podjetij na mednarodnih sejmih v tujini v letih 2016 in 2017«. Sredstva v skupni vrednosti treh milijonov evrov prispeva Evropski sklad za regionalni razvoj. Razpis, ki ga bo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo objavilo v kratkem, se bo izvajal v obeh kohezijskih regijah.

Namen javnega razpisa je preko sofinanciranja upravičenih stroškov individualnih nastopov podjetij na mednarodnih sejmih v tujini podjetjem povečati možnost predstavitve izdelkov/storitev mednarodni poslovni javnosti, povečati možnosti poslovnega sodelovanja podjetij s tujimi partnerji, povečati mednarodno konkurenčnost podjetij in zvišati stopnjo internacionalizacije podjetij.

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje upravičenih stroškov individualnih nastopov podjetij na mednarodnih sejmih v tujini, pri čemer za mednarodni sejem velja sejem, ki je vpisan v mednarodnem registru sejmov M+A ExpoDataBase ali v mednarodnem registru sejmov AUMA in ki ima vsaj 10 odstotkov tujih razstavljavcev med vsemi razstavljavci.

Koriščenje sredstev bo možno v letih 2016 in 2017. Predvideno sofinanciranje v posameznih letih ne bo višje od 1,5 milijona evrov.

Cilj javnega razpisa je podpreti vsaj 150 podjetij na leto pri njihovih individualnih predstavitvah na sejmih v tujini.

 

Več informacij: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, SPIRIT Slovenija.

Nazaj