Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Razpisi

Evropska sredstva za pridobitve certifikatov po mednarodnih standardih

Evropska sredstva za pridobitve certifikatov po mednarodnih standardih

10.3.2017

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za »Javni razpis za sofinanciranje stroškov pridobitve certifikatov po mednarodnih standardih v letu 2017«. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo javnega razpisa, ki ga bo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo objavilo predvidoma 10.3.2017, znaša 300.000 evrov. Prispeval jih bo Evropski sklad za regionalni razvoj, upravičenci pa bodo dodali še približno 109.000 evrov lastnih virov.

 

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje stroškov pridobivanja certifikatov za sisteme vodenja in skladnost proizvodov, ki so pridobljeni na podlagi mednarodnih standardov (ISO, IEC in ITU) in/ali evropskih standardov (CEN, CENELEC in ETSI) v letu 2017.

 

Namen javnega razpisa je, da se s sofinanciranjem stroškov pridobivanja in certificiranja po mednarodnih standardih, podjetjem, ki vstopajo na nov tuji trg oziroma širijo in diverzificirajo svoje poslovanje na tujih trgih, dvigne kakovost poslovanja oz. izdelkov in poveča možnosti pri vstopu na nove tuje trge.

 

Cilj javnega razpisa je podpreti do 30 mikro, malih in srednjih podjetij v obeh kohezijskih regijah.

 

Več informacij: spremljajte spletno stran Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

 

Vir in foto: SVRK

 

Nazaj