Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Zaposlitvene možnosti

Iskalci zaposlitve: Na Kariernih sejmih pokažite zavzetost

Iskalci zaposlitve: Na Kariernih sejmih pokažite zavzetost

13.4.2018

Izkušnje na Kariernih sejmih, ki jih največji zaposlitveni portal MojeDelo organizira po vsej Sloveniji, so pokazale, da podjetja iščejo motivirane, zavzete ljudi, ki si želijo njihovemu podjetju prinesti čim več energije in želje po delu. Takšnih kadrov si želijo tudi podjetja, ki bodo sodelovala na Kariernem sejmu v Novem mestu, ki bo organiziran v četrtek, 19. aprila.

Med podjetji je tudi Livar, d. d., ki je največja livarna v Sloveniji z več kot 60-letno tradicijo. Specializirani so za proizvodnjo produktov iz sive in nodularne litine z lastno mehansko obdelavo. Proizvodni lokaciji imajo v Ivančni Gorici in Črnomlju.

“Glede na naše poslanstvo in usmeritve zaposlujemo predvsem strokovno tehnični kader z znanji s področja metalurgije, strojništva, kovinarstva ali drugih ustreznih tehničnih smeri. Potrebe imamo po razvojnih tehnologih, tehnologih konstrukterjih, strojnih vzdrževalcih, operaterjih na CNC-strojih in seveda tudi delavcih v proizvodnji. Od novih sodelavcev pričakujemo predvsem zavzetost in motivacijo, željo po strokovni in osebnostni rasti in razvoju ter ustrezen odnos do prihodnosti, ki jo skupaj ustvarjamo v podjetju Livar,” je povedala Mojca Čeferin Kveder, vodja upravljanja kadrov pri podjetju Livar.

 Pri izbiri novih sodelavcev so v podjetju Krka, d. d., pozorni na več dejavnikov. K sodelovanju želijo pritegniti tiste, ki jih veseli delo v mednarodnem okolju, saj so na vseh področjih dela vse pogostejši stiki s tujino.

“Želimo si samoiniciativnih in zavzetih sodelavcev, ki delajo strokovno in znajo sodelovati. Skozi večstopenjski proces kadrovanja se z izbranimi kandidati srečamo večkrat, saj jih želimo spoznati z različnih vidikov in hkrati oceniti, ali bomo drug za drugega prava izbira. Naša pričakovanja glede novih sodelavcev pa najbolje opišejo Krkine vrednote, ki so hitrost in fleksibilnost, partnerstvo in zaupanje ter kreativnost in učinkovitost,” je povedal Matej Černelč, vodje Kadrovske službe v Krki, tovarni zdravil, d. d., Novo mesto

Tudi pri podjetju Dana, d. o. o., dajejo pri izbiri novih sodelavcev veliko pozornosti njihovi strokovnosti, delovnim izkušnjam, motiviranosti za delo in kako se bodo vključili v ekipo, ki se ji bodo pridružili.

“Definirane imamo standarde podjetja Dana, znotraj katerih imamo predpisano kulturo vedenja zaposlenih in pričakujemo, da bodo kandidati v skladu s temi standardi tudi uspešni na svojem delovnem mestu,” je povedal direktor Marko Hren. 

V podjetju Kolpa, d. d., so povedali, da si želijo najti in obdržati delavce z najboljšimi lastnostmi takšne, ki imajo potencial, so delavni in takšni, ki so vredni imena podjetja.

“Pri izbiri novih kadrov nam je pomembno, da so pripravljeni delati pod pogoji, ki jih ponuja podjetje Kolpa, da imajo primerno izobrazbo, da so se pripravljeni usposabljati, da imajo že nekaj delovnih navad. Po možnosti predhodno kandidate preverimo. Od novih delavcev pričakujemo, da se bodo pri uvajanju v delo naučili delati, da bodo svoje delo opravljali korektno, imeli dobre odnose s sodelavci in da bodo postali zadovoljni “kolpaši”, je povedala Štefka Zvonkovič, vodja kadrovske službe v podjetju Kolpa.

So karierni sejmi uspešni?

Pri MojeDelo.com, ki ima za seboj že preko 15 regionalnih Kariernih sejmov, imajo s tovrstnimi dogodki zelo pozitivne izkušnje, tako z odzivom podjetij kot iskalcev. Podjetja v večini regij so namreč zelo zadovoljna s kadri, ki so jih našli s pomočjo zaposlitvenih dogodkov MojeDelo.com:

»V 14 letih organizacije kariernih sejmov se je izkazalo, da je zmagovalna formula za kandidate, ki obiščejo sejem, dobra pripravljenost. Ključno za uspešno iskanje novih kariernih priložnosti na sejmu je imeti profesionalen življenjepis, premišljeno osebno predstavitev in informacije o delodajalcih. Le tako lahko iskalec pusti dober vtis na delodajalcih in si odpre nova vrata. Vse lahko povzamemo tako, da rečemo, da so najuspešnejši iskalci tisti, ki pridejo na karierni sejem s ciljem, za katerega so se dobro pripravili že doma,« dodaja Tjaša Kuharič Srša, HR specialistka v ekipi MojeDelo.com.

Karierni sejem MojeDelo v Novem mestu 2018

 

Vir: MojeDelo

Nazaj