Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Odgovornost vodilnih in vodstvenih delavcev za varnost in zdravje pri delu in varstvo pred požarom

Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele krajine in Medobčinsko društvo varnostnih inženirjev Novo mesto pripravljata enodnevno usposabljanje za vodilne in vodstvene delavce z naslovom:

ODGOVORNOST VODILNIH IN VODSTVENIH DELAVCEV ZA VARNOST IN ZDRAVJE PRI DELU IN VARSTVO PRED POŽAROM

Posvet bo potekal v četrtek, 22. 1. 2009, ob 10.00 uri, na Otočcu v Hotelu Šport.

Predavala bosta mag. Borut Brezovar, glavni inšpektor RS za delo, in Milivoj Dolščak, glavni inšpektor RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami.

Usposabljanje je namenjeno direktorjem, vodstvenim delavcem, kadrovskim delavcem, osebam odgovornim za evakuacijo in gašenje začetnih požarov ter strokovnim delavcem VZD in VPP in je po zakonodaji obvezno. Vodenje in zagotavljanje področja VZD in VPP pomeni nudenje kvalitetnih delovnih mest in obvladovanje stroškov poslovanja (cost and benefit), zato bodo udeleženci na posvetu spoznali obveznosti in odgovornosti delodajalca pri zagotavljanju varnosti in zdravja delavcev ter kakšne so sankcije in stroški, če obveznosti niso izpolnjene. Seznanili se bodo tudi z obveznostmi in odgovornostmi delodajalca pri zagotavljanju požarne varnosti s poudarkom na novostih, ki jih prinaša novi Zakon o varstvu pred požarom in novi Pravilnik o požarnem redu.

 Kotizacija:

  • za člane GZDBK je 108 € (vračunan 20 % popust na osnovno ceno),
  • za ostale je 135 €.

Več o tem v vabilu!

Prijavo na dogodek pošljite najkasneje do 19. 1. 2009 na naslov:

MDVI Novo mesto

p.p. 368

8001 Novo mesto

ali po faksu: 33 25 968.

 

Za več informacij pokličite na telefonski številki: 031/366-363 (Miro ŠKUFCA) ali 041/671-461 (Marjan ŠMALC).