Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Načrtovanje prenosa družinskega podjetja na naslednike

predavanje

Program

13.00 začetek
15.00 zaključek

Trajanje: 2 uri

Kotizacija

Člani: brezplačno
Ostali: 130 € + DDV

Predavanje organiziramo v sodelovanju s samostojnim podjetnikom, ki se že nekaj let prvenstveno ukvrarja s Prenosi Družinskih Podjetij (PDP) na naslednike, Urošem Kavsom.

Kdaj: torek, 23. september 2014, ob 13.00
Kje: v sejni sobi GZDBK (Novi trg 11 - II. nadstropje, Novo mesto)

Namen in cilj predavanja je lastnike in njihove naslednjike družinskih podjetij, ki v prihodnosti načrtujejo predajajo/prevzem družinskega podjetja, opozoriti na težave, pasti in izzive tega dejanja, ter jim predstaviti možne rešitve in pomen pravočasnega načrtovanja prenosa na naslednike.

Vljudno vabljeni!

Vsebina

13.00 Značilnosti družinskega podjetja (kako ga prepoznamo, kako deluje)
13.10 Konflikti in komunikacija v družinskem podjetju
13.40 Težave, pasti in izzivi pri predaji/prevzemu družinskega podjetja
14.00 Učenje naslednikov
14.20 Izobraževanje in obstoj družinskega podjetja
14.40 Razprava in odgovori na vprašanja udeležencev
15.00 Zaključek

Predavanje je namenjeno lastnikom družinskih podjetij, ki želijo podjetje prenesti na svoje naslednjike, kakor tudi prevzemnikom družinskega podjetja in nenazadnje vsem družinskim člani, ki so zaposleni v družinskem podjetju. Tematika je namenjena tudi vsem ostalim, če jih zanima.

Predavatelj
Uroš Kavs

Uroš Kavs je samostojni podjetnik, ki se ukvarja s Prenosi družinskih podjetij (PDP) na naslednjike. Teoretično znanje, ki ga je pridobil med študijem, pri predmetu Družinsko podjetništvo na GeaCollege, je pod vodstvom prof. dr. Jake Vadnjala sprva predstavil v diplomskem delu. Od takrat pa je pričel tudi s praktičnim svetovanjem na tem področju. Izhaja tudi sam iz družinskega podjetja. S svojo 25 let trajajočo prakso in delom v domačem podjetju, združuje svoje dosedanje znanje in izkušnje ter tako svetuje in pomaga družinskim podjetjem pri izvajanju prenosov na naslednike.

Kotizacija:

Cena zajema udeležbo na dogodku, gradivo in potrdila. Potrdila se izdajo na zahtevo udeleženca.

Prijave:

Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest. Pri zasedbi mest imajo prednost člani GZDBK. Skrajni rok za morebitno pisno odpoved je 20. 9. 2014. V nasprotnem primeru vam kotizacijo zaračunamo v celoti!

Plačilo

Kotizacijo predhodno nakažite na poslovni račun GZDBK pri NLB, d. d., Ljubljana, številka SI56 0297 0025 6614 247, sklic 20140923 + matična številka vašega podjetja.
Matična številka GZDBK: 2295032. ID GZDBK za DDV: SI68152990.
Potrdilo o plačilu predložite najpozneje ob prihodu na dogodek.

Dodatna pojasnila: mag. Nina Šab, 07 33 22 185, nina.sab@gzdbk.si