Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Zbor članov Sekcije za informatiko in pogovor z letošnjim prejemnikom nagrade za menedžerja leta na področju IT

Program

13.00 uradni del zbora članov SI 
13.30 pogovor z letošnjim prejemnikom nagrade za menedžerja leta na področju IT 
15.00 zaključek

Trajanje: 2 uri

Kotizacija

Dogodek je namenjen samo članom GZDBK - udeležba brezplačna.

 

Sekcija za informatiko

Kdaj: četrtek, 19. junij 2014, ob 13.00
Kje: v sejni sobi GZDBK (Novi trg 11 - II. nadstropje, Novo mesto)

Na zbor članov vabimo vse dosedanje člane Sekcije za informatiko, kakor tudi vse ostale, ki bi to želeli postati. Članstvo v sekciji je brezplačno za vse zaposlene v podjetjih naših članov. Po zboru članov vas vabimo na izmenjavo dobrih praks, pogovor z letošnjim prejemnikom nagrade za menedžerja leta na področju informacijskih tehnologij Antonom Kavčičem iz podjetja RC IKT, d. o. o.

Vljudno vabljeni!

Pristopite k sekciji! PRISTOPNA IZJAVA SI 

Dnevni red zbora članov Sekcije za informatiko

 

  1. Odprtje zbora članov Sekcije za informatiko
  2. Sprejem poročila o delu v obdobju 2013/2014
  3. Predstavitev in sprejem programa dela za obdobje 2014/2015
  4. Razno

Pogovor z letošnjim prejemnikom nagrade za menedžerja leta na področju informacijskih tehnologij Antonom Kavčičem iz podjetja RC IKT, d. o. o.

Nagrada “CIO leta” je strokovno priznanje IT stroke, ki so ga v preteklih letih prejeli ugledni slovenski menedžerji in je namenjena vzpodbujanju ter krepitvi pomena IT v gospodarskih družbah, napredku znanja, razvoju tehnološko razvite družbe ter promociji panoge, ki sodi med najzanimivejše tudi za mlade, ki šele vstopajo v poklicno življenje, za kar se zavzema tudi Sekcija za informatiko pri Gospodarski zbornici Dolenjske in Bele krajine.

Anton Kavčič je ob prejemu nagrade povedal: »Nagrada zame osebno in za moje sodelavce pomeni veliko priznanje in potrditev dobrega dela. Živimo v zelo zahtevnem času, kjer vodstva podjetij zahtevajo in pričakujejo, da v informatiki naredimo vedno več z manj stroški in viri, dostop do informacijskih storitev mora biti omogočen iz poljubne lokacije ali naprave, pri čemer se pričakuje praktično 100% razpoložljivost delovanja. Izboljšave in optimizacije procesov in orodij, inovacije, ustrezno postavljanje prioritet, vlaganje v znanje, širitev kompetenc ter uvajanje sprememb tako postajajo stalnica v informatiki. Ponosen sem, da smo v skupini podjetij Iskratel,  katere član je RC IKT v preteklem letu uspešno zaključili številne zelo zahtevne informacijske projekte, ki so bili usklajeni s poslovnimi cilji in strategijo. Izpostavil bi projekte, ki nam prinašajo izboljšave na področju informacijske podpore proizvodnji, omogočajo boljše obvladovanje produktnega portfelja, izboljšanje podpore prodaji z uvedbo novih funkcionalnosti znotraj SAP CRM sistema ter razvoj in uvedba lastne aplikacije za avtomatizacijo nekaterih postopkov v nabavi. Hkrati smo pričeli vse naše informacijske storitve intenzivno tržiti tudi na globalnem trgu, s čimer smo prerasli običajna področja delovanja interne informatike. Lahko rečem, da smo uspešno izvedli transformacijo iz interne informatike podjetja v ponudnika celovitih informacijskih rešitev na trgu. Informatika tako v našem podjetju oz. skupini podjetij ne predstavlja več samo stroška, ampak mu omogoča konkurenčno prednost na trgu.« 

Del tega bo v pogovoru delil tudi s člani Sekcije za informatiko.

Prijave:

Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest. Skrajni rok za morebitno pisno odpoved je 18. 6. 2014.

Dodatne informacije: Andreja Vidrih, 07 33 22 184, andreja.vidrih@gzdbk.si