Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Obisk podjetja KOVIS, d. o. o.

izmenjava dobrih praks SKI

Program

13.00 začetek
15.30 zaključek

Trajanje: 2,5 ure

Kotizacija

Dogodek organiziramo samo za člane GZDBK. Udeležba brezplačna.

Sekcija za kakovost in inovativnost.

Kdaj: torek, 30. september 2014, ob 13.00
Kje: na sedežu podjetja KOVIS, d. o. o. (Brezina 102, Brežice)

Namen in cilj dogodka:
Izmenjava dobrih praks na področju kakovosti in inovativnosti.

Vljudno vabljeni!

O podjetju

Podjetje Kovis tudi v recesiji, ko ostala podjetja zapirajo svoja vrata in krčijo dejavnosti, išče prave priložnosti, zaposluje nove ljudi in piše pravo zgodbo o uspehu, saj so lani proizvodnjo zavornih diskov in tečajnih ležajev za vlake povečali kar za 46 odstotkov, v prihodnje pa se nameravajo močno širiti tudi v ZDA, Kanado, Avstralijo, kasneje pa tudi v Rusijo in druge države, saj imajo vse reference in certifikate kakovosti uveljavljene na evropskem trgu, v Nemčiji in Franciji, na Madžarskem in Češkem ter drugih državah, kar v njihovi branži pomeni izjemne reference, katerim ni mogoče oporekati nikjer po svetu.

Zgodba o uspehu Kovisa se je pričela leta 1977 po vrnitvi iz tujine tedaj samostojnega podjetnika Antona Pangrčiča iz Velike Doline, ki ima podjetje v lasti še danes. Leta 1984 je pričel z izdelavo zahtevnih zavornih diskov za tirna vozila. Kljub številnim preprekam je ob stalnem vlaganju v razvoj in kakovost podjetje uspešno poslovalo tudi ob prehodu v samostojno Slovenijo in zadovoljilo izjemno zahtevne evropske odjemalce kot so velikani Siemens in Alstrom ter kanadski Bombardier. Leta 1996 se je lastnik odločil za strateški nakup Livarne Štore in zagotovitev zanesljive in kvalitetne dobave. Leta 2005 je podjetje odprlo tudi lastno proizvodnjo v srbski Bački Palanki, kjer izdelujejo nekoliko bolj enostavne dele, glavnino proizvodnje pa nameravajo še vedno delati doma. Podjetje, ki v zadnjih letih beleži povprečno 30-odstotno letno rast in 97 odstotkov izvoza, se namerava dodatno širiti ter pogumno osvajati zahtevne svetovne trge drugega za drugim. Za uspehom trenutno stoji mlada ambiciozna skupina strokovnjakov pod vodstvo direktorja Alena Šinka.

Letno razvijejo skoraj 300 novih proizvodov, tako v smeri diferenciacije in prilagajanja kupcem kot v smeri diverzifikacije, kjer iščejo nove priložnosti tudi v drugih smereh proizvodnje in storitev.  

Podjetje se ponaša z dvema certifikatoma kakovosti, in sicer: ISO ISO9001:2000 in ISO14001:2004.

Vabimo vas, da si ogledate njihovo spletno stran www.kovis-group.com.

Program dogodka

12.45 - 13.00 Sprejem udeležencev
13.00 - 13.15 Predstavitev podjetja Kovis, d. o. o.
13.15 - 14.30 Predstavitev področja zagotavljanja kakovosti v podjetju – izmenjava dobrih praks
14.30 - 15.00 Ogled proizvodnje
15.00 - 15.15 Zaključek


Prijave:

Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest. Skrajni rok za morebitno pisno odpoved je 26. 9. 2014. 

Prijavljenim udeležencem, ki se izmenjave dobrih praks, kljub predhodni prijavi, ne bodo udeležili (oz. odsotnosti ne bodo sporočili vsaj dva dni prej), se obračuna prijavnina v znesku 20 EUR (brez DDV). 

Dodatna pojasnila: mag. Nina Šab, 07 33 22 185, nina.sab@gzdbk.si