Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Zakaj samo strokovnost pri PRODAJI ni dovolj?

seminar

Program

9.00 začetek
15.45 zaključek

Trajanje: 8 pedagoških ur

Kotizacija

Člani: 110 € + DDV
Ostali: 170 € + DDV

Kdaj: torek, 10. februar 2015, ob 9.00 
Kje: v sejni sobi GZDBK (Novi trg 11 - II. nadstropje, Novo mesto)

Namen in cilj dogodka je, da udeležencm, ki so strokovno močni, damo nekaj koristnih tehnik, ko strokovnost ni dovolj, da bi vas stranke upoštevale, da bi sprejele vaše nasvete, da bi se potencialni kupci dejansko odločili za vaše izdelke ali storitev.

Imate strokovno znanje, imate produkt ali storitev, a vendar ne dosegate takih rezultatov, ki jih pričakujete in želite. Strokovnost nas pogosto zavede in odvrne našo pozornost od prav tako pomembnih dejavnikov, brez katerih ni uspešnega svetovanja ter prodaje.

Prodaja je veščina, ki zahtevata trening in znanje (ne le strokovnost). Samo znanje brez pravega prodajnega pristopa ne prinese dobrih, želenih poslovnih rezultatov.  

Vljudno vabljeni!

Vsebina:

Verjamemo, da ste se že srečali z izjavami in/ali razmišljanji:
»Konkurenca za ta izdelek je prehuda…, smo sredi krize…, stranke zanima samo cena…, ljudje preprosto ne kupujejo več domačih/tujih izdelkov…, prodaja nam nič ne pomaga…, posojil je tako malo, da bi nas finančne inštitucije prav gotovo zavrnile…,gospodarstvo je mrtvo…, glede na stopnjo brezposelnosti ne vem, kako pričakujejo od mene, da bom…« 

Imate strokovno znanje, imate izdelek/storitev, imate nekaj stalnih strank opažate pa med drugim naslednje, da se vaš krog kupcev ne veča, da vaše stranke ne dajejo priporočil, čeprav so z vašim izdelkom/storitvijo zadovoljne.

Strokovno vse delate dobro, v čem je torej problem?
Problem je v tem, da strokovnost preprosto ni dovolj. Prodaja je prenos energije, nakup naših izdelkov ali storitev rešuje in zadovoljuje strankine/kupčeve potrebe oz. želje. Zavedati se morate, da je celih 80 odstotkov vašega prodajnega uspeha določeno z vašim vedenjem in le 20 odstotkov z vašimi sposobnostmi.

  • Zakaj so neizkušeni prodajalci lahko bolj uspešni od »starih mačkov«?
  • Kaj določa stopnjo vaše energije, navdušenja in samomotivacije?
  • Kako pristopimo k našem potencialnem kupcu/stranki?
  • Kako ugotovimo, kaj je za njega pomembno?
  • Kje se konča prepričevanje in se začne vsiljivost?
  • Kako ločimo ugovore od izgovorov?
  • Zakaj naj bi se kupec/stranka odločil za nas? Na podlagi katerih meril se odloča?

Če ste v prodaji, potem za vas velja, da je vaš poklic eden od najzahtevnejših, da ste človek akcije in da ste predani osebnemu in strokovnemu razvoju.

Enodnevni seminar traja 8 ur. Udeleženci na seminarju dobijo odgovore na vprašanja s področja prodaje, navedejo lahko primere pri katerih želijo izvedeti mnenje ter dobijo napotke, ideje in predvsem motivacijo za še boljše in bolj učinkovito delo v prihodnje.


Predavateljica 

Sonja Peklenik  

Tjaša Milošič  

Sonja Peklenik je direktorica strokovnih programov in trenerka hitrega branja pri podjetju Kratos, d. o. o. ter predavateljica vsebin Poslovne komunikacije. Svoje dolgoletne izkušnje s področja prodaje, marketinga in vodenja je pridobivala v domačih in tujih podjetjih. Na svojih seminarjih udeležence usmerja k njihovi profesionalni vlogi, ki jo imajo v svojem delovnem okolju. Motivira jih za kreativno udeležbo pri soustvarjanju rezultatov, identifikacijo in pripadnost podjetju ter prevzemanje odgovornosti za lastne rezultate.

Kotizacija:

Cena zajema udeležbo na dogodku, pogostitev, gradivo in potrdila. Potrdila se izdajo na zahtevo udeleženca.

Prijave:

Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest. Pri zasedbi mest imajo prednost člani GZDBK. Skrajni rok za morebitno pisno odpoved je 4. 2. 2015. V nasprotnem primeru kotizacijo zaračunamo v celoti!

Plačilo

Kotizacijo predhodno nakažite na poslovni račun GZDBK pri NLB, d. d., Ljubljana, številka SI56 0297 0025 6614 247, sklic 20150210 + matična številka vašega podjetja.
Matična številka GZDBK: 2295032. ID GZDBK za DDV: SI68152990.
Potrdilo o plačilu predložite najpozneje ob prihodu na dogodek.

Dodatna pojasnila: mag. Nina Šab, 07 33 22 185, nina.sab@gzdbk.si.