Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Hitro branje (Power reading) z osnovami pospešenega učenja

koristna veščina

Program poteka 5 dni zapored

9.00 začetek
14.15 zaključek

Trajanje: 30 pedagoških ur

Kotizacija

Člani: 196 € in juniorji (9-12 let) 163 € 
Ostali:  236 € in juniorji (9-12 let) 196 € 

Možnost plačila kotizacije tudi do 12 obrokov!

Usposabljanje organiziramo v sodelovanju Inštitutom za razvoj osebnostnih veščin, zavod Kratos Ljubljana. Udeleženci tega usposabljanja bodo lahko usposabljanje kadarkoli, čez čas, (brezplačno) ponovili pri inštitutu ali podjetju Kratos v Ljubljani! 

 

Kdaj: 16., 17., 18., 19. in 20. februar 2015, od 9.00 do 14.15 
Kje: v sejni sobi GZDBK (Novi trg 11 - II. nadstropje, Novo mesto)

Namen in cilj usposabljanja je, da udeležence naučimo veščino pospešenega hitro aktivnega branja (Power reading) in ob tem učinkovitega učenja. Ta koristna veščina je danes vse bolj nujna, saj z njo lahko v bistveno krajšem času kakovostno osvojimo vse potrebne informacije tako v poslovnem kot v zasebnem življenju.

Testirajte svojo bralno hitrost in razumevanje

  • Power reading z osnovami pospešenega učenja, ki je namenjem vsem, ki so tako ali drugače vključeni v proces izobraževanja, ne glede na leta starosti.

Medtem, ko berete vam uhajajo misli? Berete pa ne veste, kaj ste prebrali? Želite izboljšati koncentracijo in učinkovitost?

ZAKAJ HITRO BRANJE? Boljša koncentracija, razumevanje in pomnjenje ter izrazito boljša učinkovitost. Recimo, da ste povprečno hiter bralec torej preberete povprečno 0,6 strani na minuto, to pomeni, da potrebujete za 100 strani (srednje zahtevnega teksta) 3 ure 10 min (neprekinjenega branja!). Če pohitrite svoje branje za min 2 krat bi to pomenilo, da preberete 100 strani v eni uri.

Vljudno vabljeni!

Naučili se boste:

  • kako brati z razumevanjem in pomnjenjem besedila hitreje od vaše običajne bralne hitrosti;
  • kako do izostriti spomin in zbranost; vaje za koncentracijo;
  • kako hitro beremo snov iz učbenikov, strokovne literature, člankov, …
  • kako izluščiti bistvo prebranega;
  • kako sprostiti svojo ustvarjalnost in organizirati zamisli;
  • kako in zakaj delamo zapiske;

Testirajte svojo bralno hitrost in razumevanje

»Zavod RS za šolstvo je izdal pozitivno mnenje o uporabnosti in ustreznosti metode Power Reading.«

Predavateljica 

Sonja Peklenik  

Tjaša Milošič  

Sonja Peklenik je direktorica strokovnih programov in trenerka hitrega branja pri podjetju Kratos, d. o. o. ter predavateljica vsebin Poslovne komunikacije. Svoje dolgoletne izkušnje s področja prodaje, marketinga in vodenja je pridobivala v domačih in tujih podjetjih. Na svojih seminarjih udeležence usmerja k njihovi profesionalni vlogi, ki jo imajo v svojem delovnem okolju. Motivira jih za kreativno udeležbo pri soustvarjanju rezultatov, identifikacijo in pripadnost podjetju ter prevzemanje odgovornosti za lastne rezultate.

Kotizacija:

Cena zajema udeležbo na dogodku, gradivo in potrdila. Potrdila se izdajo na zahtevo udeleženca.

Prijave:

Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest. Pri zasedbi mest imajo prednost člani GZDBK (in njihovi juniorji). Skrajni rok za morebitno pisno odpoved je 11. 2. 2015. V nasprotnem primeru kotizacijo zaračunamo v celoti!

Plačilo:

Plačilo usposabljanja je možno do 12 obrokov s kreditnimi karticami: American Express, Dinners Club. V primeru obročnega plačila stranka, še pred pričetkom usposabljanja, plača 25 € nepovratne kotizacije po predračunu, razliko plačila do zneska celotne kotizacije pa uredi ob začetku usposabljanja s kreditno kartico, kjer se istočasno odloči o številu obrokov.

Kotizacijo (v celoti, če se ne dogovorite za obročno poravnavo) predhodno nakažite na poslovni račun Inštituta za razvoj osebnostnih veščin, zavoda Kratos Ljubljana (Vrhovci, cesta XV 8, 1000 Ljubljana) pri Sberbank d. d. številka: SI56 30000-0013295438, sklic 20150216 + matična številka vašega podjetja.
Matična številka inštituta Kratos: 2295032 in davčna številka: 61264024. DDV na razpisano kotizacijo se ne zaračunava, saj inštitut Kratos ni davčni zavezanec! Potrdilo o plačilu predložite najpozneje ob prihodu na dogodek.

Dodatna pojasnila: mag. Nina Šab, 07 33 22 185, nina.sab@gzdbk.si.