Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Kako rasti s pomočjo tujega trga?

pojasnila iz prakse

Program

11.30 začetek 
13.30 zaključek

Trajanje: 2 uri

Kotizacija

Člani: brezplačno
Ostali: 75 € + DDV


Dogodek organiziramo v sklopu programskega dela Sekcije mikro in malih podjetij ter samostojnih podjetnikov (SMMSP) pri GZDBK.

Kdaj: petek, 13. marec 2015, ob 11.30
Kje: v sejni sobi GZDBK (Novi trg 11 - II. nadstropje, Novo mesto)

Namen in cilj srečanja s pojasnili iz prakse je udeležencem omogočiti, da pridobijo praktično izkušnjo in vedenje o opredeljeni tematiki osebe, ki dela v tujini za slovensko podjetje in se le izjemoma, ko je doma v Sloveniji, loti tudi predavanja.

Ciljna skupina slušateljev so direktorji mikro, malih in srednje velikih podjetij ter tisti, ki v podjetjih skrbijo za prodajno strategijo ali jih kakorkoli tematika tega dogodka zanima.        


Vljudno vabljeni!

Vsebina:

 

  1. Ekonomska situacija v Sloveniji in v svetu.
  2. Omejitve lokalnega trga.
  3. Zakaj (sploh) nastopiti v tujini?
  4. Spread the risk!
  5. Globalizacija – kako jo izkoristiti?
  6. Kako se pripraviti na nastop v tujini?
  7. Mreženja v tujini.
  8. Primeri uspehov v tujini.

Vprašanja in dileme, s katerimi se srečujete pri iskanju odgovorov ter pojasnila, vezana na kako, kdaj in zakaj poslovati s tujino, nam lahko pošljete tudi že pred dogodkom, tako se bomo nanje lahko bolje pripravili. Vprašanja sprejemamo na gzdbk@gzdbk.si.


Predavateljica 
Tatjana Medic

Tatjana Medic je doštudirala marketing in specializacijo za Management na Univerzi v Ljubljani. Entuziazem do mednarodnega poslovanja jo je vodil v tujino, kjer je opravila MBA za Mednarodno poslovanje v Mastrichtu leta 1999. Dela in živi že 15 let v tujini in je specializirana za odpiranje mednarodnih tržišč po svetu. Ima izkušnje v različnih industrijah in segmentih (tako kot v B2C in B2B). Prek mreženja v visokih krogih ima dostop do glavnih potencialnih igralcev na različnih tržiščih po vsem svetu.

Kotizacija:

Cena zajema udeležbo na dogodku, gradivo in potrdila. Potrdila se izdajo na zahtevo udeleženca.

Prijave:

Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest. Pri zasedbi mest imajo prednost člani GZDBK. Skrajni rok za morebitno pisno odpoved je 9. 3. 2015. V nasprotnem primeru vam kotizacijo zaračunamo v celoti!

Plačilo

Kotizacijo predhodno nakažite na poslovni račun GZDBK pri NLB, d. d., Ljubljana, številka SI56 0297 0025 6614 247, sklic 20150313 + matična številka vašega podjetja.
Matična številka GZDBK: 2295032. ID GZDBK za DDV: SI68152990.
Potrdilo o plačilu predložite najpozneje ob prihodu na dogodek.

Dodatna pojasnila: mag. Nina Šab, 07 33 22 185, nina.sab@gzdbk.si