Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Uvajanje sprememb in obvladovanje odpora do njih v podjetju

Predavanje z razpravo

Program

13.00 začetek
15.00 zaključek

Trajanje: 2 uri

Kotizacija

Člani: 25 € + DDV 
Ostali: 75 € + DDV 

Kdaj: torek, 31. marec 2015, ob 13.00
Kje: v sejni sobi GZDBK (Novi trg 11 - II. nadstropje, Novo mesto)

Namen in cilj predavanja:
Pri vpeljavi novih projektov se običajno pojavi tudi odpor do sprememb. To je normalna reakcija ljudi, ki pa vam lahko upočasni vpeljavo projekta in poviša stroške. Naučite se obvladovati odpor do sprememb v svojem timu, oddelku ali podjetju! 

Vljudno vabljeni!

Kljub skrbnemu načrtovanju in pripravi projekta (spremembe v podjetju), se pri ljudeh pojavi odpor. Pojavijo se ljudje znotraj podjetja, ki zaustavljajo projekt, pojavijo se govorice, nasprotovanja... Rezultat tega "odpora" pa je spodleteli projekt ali pa se le-ta izvaja z zamudo, z večjimi stroški in bistveno težje, kot je bilo sprva predvideno. Toda ni potrebno, da je temu tako! Z znanjem, pridobljenim na tem izobraževanju, boste: 

  • učinkoviteje načrtovali uvajanje sprememb,
  • znali ločiti med objektivnimi in človeškimi (subjektivnimi) ovirami, jih znali pravočasno prepoznati in ustrezno obvladati,
  • prepoznali odpor do sprememb in ga uspešno preprečili, zajezili in eliminirali in tako
  • lažje zagotovili uvedbo in implementacijo projekta (spremembe) pravočasno in v okviru planiranih stroškov ter sredstev.

 

Ciljna skupina slušateljev:

 

  • direktorji podjetij,
  • vodje oddelkov, vodje projektov, vodje timov in
  • vodje kadrovskih služb ter vseh zainteresiranih, ki jim vsebina izobraževanja pride prav.

 

Predavateljica 
mag. Brigita Tomas

Mag. Brigita Tomas je strokovnjakinja na področju vodenja sprememb in inovativnosti v organizacijah. Na to temo je magistrirala na York St. John University v Angliji. Ima certifikat za delo po metodi PROSCI, ki je vodilna na tem področju. Metodo uporablja kar 80% podjetij iz lestvice Fortune 500 in številni (tisoči) posamezniki.

Pod blagovno znamko Aperrion deluje kot svetovalka, vodja projektov za vpeljavo sprememb, je avtorica člankov, vodja delavnic in predavanj. Z dolgoletnimi izkušnjami na področju razvoja mehkih veščin, s široko paleto znanj in analitičnim pristopom pomaga organizacijam in posameznikom reševati težave in izzive, s katerimi se soočajo v današnjem delovnem okolju.

Naj omenimo še nekaj znanih podjetij v Sloveniji s katerimi sodeluje: Citroen Slovenija, Peugeot Slovenija, BSH Hišni aparati. 

Kotizacija:

Cena zajema udeležbo na dogodku, gradivo in potrdila. Potrdila se izdajo na zahtevo udeleženca.

Prijave:

Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest. Pri zasedbi mest imajo prednost člani GZDBK. Skrajni rok za morebitno pisno odpoved je 27. 3. 2015. V nasprotnem primeru vam kotizacijo zaračunamo v celoti!

Plačilo

Kotizacijo predhodno nakažite na poslovni račun GZDBK pri NLB, d. d., Ljubljana,
številka SI56 0297 0025 6614 247, sklic 20150331 + matična številka vašega podjetja.
Matična številka GZDBK: 2295032. ID GZDBK za DDV: SI68152990.
Potrdilo o plačilu predložite najpozneje ob prihodu na dogodek.

Dodatna pojasnila: mag. Nina Šab, 07 33 22 185, nina.sab@gzdbk.si