Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Moč osebnega znamčenja

predavanje

Program

14.00 začetek
16.00 zaključek

Trajanje: 2 uri

Kotizacija

Člani GZDBK in PRSS: brezplačno
Ostali: 50 € + DDV

Dogodek organiziramo v sodelovanju s Slovenskim društvom za odnose z javnostmi.

Kdaj: četrtek, 4. junij 2015, ob 14.00
Kje: v sejni sobi GZDBK (Novi trg 11 - II. nadstropje, Novo mesto)

Namen in cilj predavanja:
Osebno znamčenje pomeni identifikacijo in komunikacijo tega, kar vas dela unikatne, relevantne in vas diferencira. Če poznate svoje prednosti, slabosti, strasti, vrednote in vaše sposobnosti, potem lahko te informacije uporabite za to, da se ločite od vaše konkurence in zasijete.

Vljudno vabljeni!

Vsebina

 

Ronald Reagan, 40. predsednik ZDA, je 30. marca leta 1981 preživel poskus atentata. Tisti dan je imel – kot že tolikokrat prej - v hotelu Hilton, le nekaj minut vožnje od Bele hiše, govor. Po zaključku je odkorakal proti svojemu avtu, medtem ko je njegov odhod spremljalo nekaj novinarjev, fotografov, snemalcev in opazovalcev. Po današnjih standardih je bilo varovanje izredno površno: predsedniku bi se lahko približal kdorkoli - med njimi je to storil tudi John Hinckley, oborožen in odločen, da bo v zgodovini pustil svoj pečat. Preden je sedel v vozilo, se je Reagan obrnil in pomahal skupini zbranih, takrat pa so odjeknili streli. Vsi so obnemeli, medtem ko ga je njegov varnostnik dobesedno vrgel v avto in se vrgel nanj. Na prvi pogled ni bil ranjen, Reagan je govoril le, da ga boli v pljučih, zato sta najprej posumila, da mu je varnostnik poškodoval rebra. Ko je zakašljal in izkašljal kri, so ga takoj odpeljali v najbližjo bolnišnico. Vsi so bili na nogah, državljani, mediji, svetovni voditelji: predsednik ZDA je bil ustreljen. Zdravniki, sestre, vsi so ga nervozno čakali  pri vhodu. Varnostnik je skočil iz avta, hotel potegniti Reagana ven, vendar ga je ta zaustavil, zapel si je gumb na suknjiču, mirno izstopil, pogledal vse zbrane, nič ni rekel, a sporočilo je bilo jasno: »vse je pod kontrolo, vse je stabilno, OK sem« in odkorakal skozi vhod. Ko so se vrata za njim zaprla, se je sesedel. Tisti dan je skoraj umrl, saj je bil izstrelek le nekaj centimetrov stran od njegovega srca.

Kar je bilo presenetljivo, je bilo njegovo razumevanje, da je veliko več kot posameznik, razumel je moč osebnega znamčenja - njegova identiteta je bila povezana z njegovo administracijo, vedel je, da on predstavlja stabilnost države, s svojim mirnim obnašanjem je državljanom, nasprotnikom, tujini sporočal: »Jaz sem OK,  stabilni smo«.

Zakaj je ta zgodba pomembna? Osebno znamčenje se je takrat apliciralo le na znane osebnosti, slavne filmske igralce, politike – danes je to tako pomembna tema za vas kot za predsednika države. 

Predavateljica 
Alenka Vidic

Soustanoviteljica in solastnica mednarodno priznane agencije za odnose z javnostmi Propiar, habilitirana predavateljica, mediatorka in certificirana NLP trenerka. Profesionalne veščine je pridobivala skozi uspešno poldrugo desetletje trajajočo kariero na področju odnosov z javnostmi in delovanja v medijih. Je strateginja na področju komunikacijskih izzivov v gospodarskem in družbenem področju ter zagovornica vseživljenjskega učenja in inovativnih poslovnih pristopov.

Kotizacija:

Cena zajema udeležbo na dogodku in potrdila. Potrdila se izdajo na zahtevo udeleženca.

Prijave:

Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest. Pri zasedbi mest imajo prednost člani GZDBK in PRSS. Skrajni rok za morebitno pisno odpoved je 1. 6. 2015. V nasprotnem primeru vam kotizacijo zaračunamo v celoti!

Plačilo:

Kotizacijo predhodno nakažite na poslovni račun GZDBK pri NLB, d. d., Ljubljana, številka SI56 0297 0025 6614 247, sklic 20150604 + matična številka vašega podjetja.
Matična številka GZDBK: 2295032. ID GZDBK za DDV: SI68152990.
Potrdilo o plačilu predložite najpozneje ob prihodu na dogodek.

Dodatne informacije: Polona Lindič, 07 33 22 185, polona.lindic@gzdbk.si