Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Novosti na področju zaposlovanja tujcev

posvet za delodajalce

Program

14.00 začetek
16.00 zaključek

Trajanje: 2 uri

Kotizacija

Udeležba je brezplačna.

Posvet organizirata Sekcija za ravnanje s človeškimi viri in Društvo za kadrovsko dejavnost Dolenjske in Bele krajine v sodelovanju z Zavodom Republike Slovenije za zaposlovanje, Območno službo Novo mesto. 

Kdaj: torek, 22. september 2015, ob 14.00
Kje: v predavalnici št. 6 na Visoki šoli za upravljanje in poslovanje Novo mesto (Na Loko 2, Novo mesto)

Namen in cilj posveta:
S 1. septembrom 2015 se začenja uporabljati novi Zakon o zaposlovanju, samozaposlovanju in delu tujcev, ki prinaša vrsto novosti. Ker vas želimo seznaniti z novostmi, ki jih prinaša nova zakonodaja, za vas organiziramo brezplačen posvet.

Vljudno vabljeni!

Vsebina

 

Med glavne spremembe Zakona o zaposlovanju, samozaposlovanju in delu tujcev sodi uvedba enotnega dovoljenja za prebivanje in delo tujcev. To pomeni, da tujci, ki bodo prišli v Slovenijo z namenom zaposlitve, samozaposlitve ali dela, ne bodo več potrebovali dveh različnih dovoljenj, kar bistveno poenostavi postopek pridobitve dovoljenja. Delovna dovoljenja pa se bodo, tako kot do sedaj, še vedno izdajala za državljane Hrvaške ter Bosne in Hercegovine, kot tudi za sezonska dela v kmetijstvu do 90 dni.

Predavatelji

Glavne novosti s področja omenjene zakonodaje bodo predstavili sodelavci Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje ter Grega Malec z Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Prijave:

Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest. Pri zasedbi mest imajo prednost člani GZDBK. Skrajni rok za morebitno pisno odpoved je 18. 9. 2015

Dodatna pojasnila: mag. Nina Šab, 07 33 22 185, nina.sab@gzdbk.si ali Polona Lindič, 07 33 22 180, polona.lindic@gzdbk.si