Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Analiza poslovanja podjetij s posebnim poudarkom na obratnih sredstvih in denarnem toku - ZAPOLNJENO!

37. računovodski zajtrk

Program

8.30 začetek
11.00 zaključek

Trajanje: 2,5 ure

Kotizacija

Člani in komitenti NLB: brezplačno
Ostali: 50 € + DDV

 

Zajtrke organizira Sekcija računovodskih servisov. Teme zajtrkov se določajo glede na trenutne vroče izzive in vaše želje - vprašanja. Prav zato so še posebej dobrodošli vaši predlogi. Zaupajte nam jih na nina.sab@gzdbk.si

Kdaj: torek, 26. januar 2016, ob 8.30
Kje: v sejni sobi GZDBK (Novi trg 11 - II. nadstropje, Novo mesto)

Namen in cilj računovodskih zajtrkov:
Povezovati člane Sekcije računovodskih servisov dolenjsko-belokranjske regije in tistih stanovskih kolegov iz ostalih podjetij, ki ste zadolženi za računovodsko-finančna področja, ki si želite širiti strokovna poznanstva, znanja in izkušnje na računovodsko finančnem področju.

Tokratni zajtrk organiziramo v sodelovanju z Novo Ljubljansko banko d. d. Namenili ga bomo analizi poslovanja podjetij s posebnim poudarkom na obratnih sredstvih in denarnem toku. Po predstavitvi bomo nadaljevali s sejo izvršilnega odbora sekcije. 

Pristopite k sekciji! Članstvo v sekciji je za člane GZDBK brezplačno. Pristopna izjava SRS.

Vljudno vabljeni!

Vsebina

 

Na predstavitvi analize poslovanja podjetij s posebnim poudarkom na obratnih sredstvih in denarnem toku boste spoznali pomen denarja in uravnavanja njegovega obsega, ki je potreben za financiranje vsakodnevnega poslovanja podjetja. Pomembna naloga poslovodstva je vzdrževati pravi nivo zalog, terjatev do kupcev, denarja na računu, ki zagotavljajo plačilno sposobnost, vendar hkrati zagotavljati poslovanje z minimalnimi stroški. Ukvarjali se bomo s ključnimi dejavniki, ki vplivajo na optimalen obseg obratnih sredstev.

Posebno pozornost bomo namenili tudi finančni analizi poslovanja in pripravi ter spremljanju denarnega toka. Opozorili vas bomo na osnovne štiri vidike spremljanja in analize poslovanja – finančni vzvod, profitabilnost, likvidnost ter višina EBITDA.

Predavala bo Nataša Simčič, NLB d. d. 

Kotizacija:

Cena zajema udeležbo na dogodku, gradivo, pogostitev in potrdila. Potrdila se izdajo na zahtevo udeleženca.

Prijave:

Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest. Pri zasedbi mest imajo prednost člani GZDBK. Skrajni rok za morebitno pisno odpoved je 21. 1. 2016. V nasprotnem primeru vam kotizacijo zaračunamo v celoti!

Plačilo

Kotizacijo predhodno nakažite na poslovni račun GZDBK pri NLB, d. d., Ljubljana, številka SI56 0297 0025 6614 247, sklic 20160126 + matična številka vašega podjetja.
Matična številka GZDBK: 2295032. ID GZDBK za DDV: SI68152990.
Potrdilo o plačilu predložite najpozneje ob prihodu na dogodek.

Dodatna pojasnila: mag. Nina Šab, 07 33 22 185, nina.sab@gzdbk.si