Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

40. računovodski zajtrk: Postopki davčnega inšpekcijskega nadzora

Program

8.30 začetek
10.00 zaključek

Trajanje: 1,5 ure

Kotizacija

Člani: brezplačno
Ostali: 79 € + DDV

 

Zajtrke organizira Sekcija računovodskih servisov. Teme zajtrkov se določajo glede na trenutne vroče izzive in vaše želje - vprašanja. Prav zato so še posebej dobrodošli vaši predlogi. Zaupajte nam jih na nina.sab@gzdbk.si

Kdaj: torek, 5. julij 2016, ob 8.30
Kje: v sejni sobi GZDBK (Novi trg 11 - II. nadstropje, Novo mesto)

Namen in cilj računovodskih zajtrkov je povezovati člane Sekcije računovodskih servisov dolenjsko belokranjske regije in tistih stanovskih kolegov iz ostalih podjetij, ki ste zadolženi za računovodsko finančna področja, ki si želijo širiti strokovna poznanstva, znanja in izkušnje na računovodsko finančnem področju.

Tokrat se bomo pri zajtrku posvetovali z vodstvom in uslužbenci Finančne uprave Republike Slovenije (FURS) iz Finančnega urada Novo mesto na temo Postopki davčnega inšpekcijskega nadzora.

MINISTRSTVO ZA FINANCE,
FINANČNI URAD REPUBLIKE SLOVENIJE


Po predstavitvi in razpravi z gosti iz FURSa bomo nadaljevali srečanje s redno delovno sejo članov izvršnega odbora sekcije. 

Pristopite k sekciji! Članstvo v sekciji je za člane GZDBK brezplačno. Pristopna izjava SRS.

Vljudno vabljeni!

Vsebina

 

12. april je izbran za dan FURS-a, saj je na ta dan 2014 leta stopil v veljavo Zakon o Finančni upravi RS. Za boljše razumevanje njihovega delovanja si lahko pogledate tudi dokument Strategija Finančne uprave Republike Slovenije 2015-2020 ter dokument Organiziranost in naloge Finančne uprave RS

 

  • Prvi sklop od 8.30 do 9.30: Postopki davčnega inšpekcijskega nadzora

Pojasnila s strani FURSa na temo Postopki davčnega inšpekcijskega nadzora. Govorili bomo o vrstah nadzorov ter pooblastil davčnega inšpektorja, o pravicah in dolžnostih zavezancev za davek v povezavi s postopki nadzora nad davčnimi obračuni, kakor tudi o nadzoru na posameznih področjih poslovanja. Za zaključek bodo predstavljene najbolj pereče napake, ki jih v zadnjem obdobju pri svojem delu zaznavajo davčni inšpektorji v naši regiji. Med drugim bomo smiselno seznanjeni tudi, kako so »zaživele davčne blagajne«. Po uradnem delu predavanja s strani FURSa bo mogoča konstruktivna razprava, v kateri lahko svoja mnenja in vprašanja slušatelji delijo z gosti iz FURS in tako jim lahko tudi izpostavimo, s čim se pa srečujejmo davčni zavezanci pri davčnem inšpiciranju.

Z nami bodo vodstvo in uslužbenci Finančnega urada Novo meseto:
mag. Milan Kelher, direktor urada,
mag. Zvonko Špelko, namestnik direktorja urada,
Ksenija Vidmajer, vodja sektorja za nadzor in 
Anita Mikec, vodja sektorja za davke.

  • Drugi sklop od 9.30 do 10.30: delovna seja članov izvršnega odbora SRS

Po predstavitvi in razpravi z gosti iz FURSa bomo nadaljevali srečanje s redno delovno sejo članov izvršnega odbora sekcije.

Kotizacija:

Cena zajema udeležbo na dogodku, gradivo, pogostitev in potrdila. Potrdila se izdajo na zahtevo udeleženca.

Prijave:

Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest. Pri zasedbi mest imajo prednost člani GZDBK. Skrajni rok za morebitno pisno odpoved je 30. 6. 2016. V nasprotnem primeru vam kotizacijo zaračunamo v celoti!

Plačilo

Kotizacijo predhodno nakažite na poslovni račun GZDBK pri NLB, d. d., Ljubljana, številka SI56 0297 0025 6614 247, sklic 20160705 + matična številka vašega podjetja.
Matična številka GZDBK: 2295032. ID GZDBK za DDV: SI68152990.
Potrdilo o plačilu predložite najpozneje ob prihodu na dogodek.

Dodatna pojasnila: mag. Nina Šab, 07 33 22 185, nina.sab@gzdbk.si