Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Irenin bonbon je lahko za vsakogar uporaben, praktičen in vsakdanji bonton

Poslovni zajtrk s predstavitvijo knjige in pogovorom z avtorico

Program

9.00 začetek
10.30 zaključek

Trajanje: 1,5 ur

Kotizacija

Brezplačna udeležba, a po predhodni, obvezni prijavi, za vse zainteresirane. Prednost pri zasedbi razpoložljivih mest imajo člani GZDBK.

 

Kdaj: torek, 7. februar 2017, ob 9.00
Kje
: v sejni sobi GZDBK (Novi trg 11 - II. nadstropje, Novo mesto);

Namen in cilj poslovnega zajtrka je z avtorico knjige Bonton (bonbon) Ireno Potočar Papež predstaviti vsebino njene novembra 2016 izdane (tokrat že druge; prvo, z naslovom Jezikovna odličnost - Priročnik na vsaki pisalni mizi, je izdala oktobra 2015) knjige. Opozorili bomo na različne situacije, ki narekujejo ustrezen bonton, na spremembe na področju bontona in izpostavili pomen kulture dialoga, tako v poslovnem kot v zasebnem življenju.  

Avtorica bo govorila o namigih glede obnašanja in odzivanja v različnih situacijah, ki jih je tako vživeto in življenjsko zapisala v svoji knjigi. Gre za primere, ki so primerni za doma, v vrtcu, šoli, službi in družbi. Posebnost knjige so rubrike, v katerih Irena podaja napotke skozi čisto življenjske in praktične primere iz različnih okolij, kjer je bila delovno dejavna in je dejavna tudi danes (šolstvo, lokalna javna uprava, gospodarstvo, različne prireditve). Na poslovnem zajtrku bo predstavila nekaj pravil ter priporočil in nam ponudila nekaj tovrstnih najdragocenejših (dobrih-dobrih) “bonbonov”.

Vljudno vabljeni!

Opis knjige


Pisati o bontonu in tovrstnih pravilih ni enostavno. Spremembe v družbi so namreč že sestavni del vsakdana in te narekujejo nove smernice tudi na področju bontona.

Bonton seveda ni vezan samo na stroge poslovne odnose in uradne stike in priložnosti. Biti mora del vsakdana, cilj posameznika pa, da je danes boljši, kot je bil včeraj. Poznavanje bontona in kulture vedenja nam pomaga tudi pri prehodu iz okolja v okolje, spremenjenih vlogah v družbi in poslovnem okolju ter iz enega življenjskega obdobja v naslednje.

V pričujoči knjigi boste našli veliko splošno veljavnih pravil in priporočil o bontonu, ogromno primerov iz prakse in zgodbe, ki so jih avtorici povedali udeleženci njenih predavanj in delavnic. V teh, bolj praktičnih delih so izpostavljene tudi določene situacije, ki nas spravljajo v zadrego in jih je včasih težko predvideti. 


Kaj vse sestavlja prvi vtis? S čim si zagotovimo, da bo odličen in nam bo tlakoval pot do uspeha?

Katere so čudežne besede, ki vrata in srca odpirajo?

Kaj storimo v primeru zamude na sestanek? Se res pred vsemi glasno opravičimo?

Zakaj je priporočljivo vedno imeti v službeni omari in avtu »rezervne« čevlje?

Kdaj postrežemo kavo na sestanku?

O čem se za mizo med obedom s svojimi gosti nikoli ne pogovarjamo?

Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi na prvi pogovor za prvo oziroma novo službo?

Odgovore na navedena in podobna vprašanja najdete v knjigi Bonton (bonbon) za vsak dan, ki je izšla novembra 2016.

Na dogodku bo prisotnim omogočeno kupiti ali/in naročiti knjigo. Enemu od udeležencev pa bo avtorica s personiranim posvetilom knjigo podarila. 

 

O avtorici knjie Ireni Potočar Papež

Predavateljica je univ. dipl. pedagoginja in prof. slov. jezika ter NLP praktik. V podjetju TPV, d. d. je odgovorna za stike z javnostmi, predhodno je bila vodja kabineta župana Mestne občine Novo mesto. Ima več kot 15-letne pedagoške izkušnje, vodi jezikovne delavnice, seminarje in predavanja o poslovnem bontonu (šole, vrtci, podjetje Krka, d. d., JP Komunala, Planet GV, nevladne organizacije, državna uprava...), lektorira prispevke za tiskane medije in študijsko gradivo ter piše članke s področja jezika, bontona in s področja poslovnega sporazumevanja (komunikacije) za več časopisov oziroma revij. Organizira različne dogodke ter predava v različnih organizacijah Slovenije (zasebnih, javnih, vladnih in nevladnih). S predavateljico sodelujemo večplastno že vse od leta 2008. Ob že naštetem pa ima tudi avtorsko jezikovno oddajo, z naslovom Moja slovenščina na regionalni televiziji Vaš kanal. Oktobra 2015 je izdala prvo knjigo z naslovom Jezikovna odličnost - Priročnik na vsaki pisalni mizi in novembra 2016 drugo knjigo z naslovom Bonton (bonbon) za vsak dan.

 



Prijave:

Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest. Pri zasedbi mest imajo prednost člani GZDBK. Skrajni rok za morebitno pisno odpoved je 30. 1. 2017. Tako boste omogočili, da vaše mesto zapolni nekdo drug, ki se želi dogodka udeležiti, a zaradi omejenosti razpoložljivih mest, tega sicer ne bi mogel.

Dodatna pojasnila: mag. Nina Šab, 07 33 22 185, nina.sab@gzdbk.si