Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Vedeti o zaposlenih tudi kar ne želijo ali ne znajo povedati

predavanje

Program

12.00 začetek 
15.00 konec

Trajanje: 3 ure

Kotizacija

Člani GZDBK in DKD DBK: brezplačno 
Ostali: 20 €

Prijavite udeležbo na: a.campa@tpv.si . 

 

Dogodek organizirata Sekcija za ravnanje s človeškimi viri in Društvo za kadrovsko dejavnost Dolenjske in Bele krajine.


Bi želeli temeljitejše spoznati bodoče zaposlene in pridobiti informacije, ki jih kandidati morda ne bodo razkrili na prijavnih obrazcih ali intervjuju? Bi želeli čim bolje prerazporediti obstoječi kader na mesta, kjer bodo v večji meri uporabljeni njihovi potenciali, talenti, zavzetost? S tem predavanjem bomo razkrili uporabnost grafologije v ta namen.

Kdaj
: četrtek, 24. maja 2018, ob 12.00
Kje: v prostorih TPV-ja (Kandijska cesta 60, Novo mesto)


Grafologija je ena od vej izrazne psihologije in prispeva k objektivnejši oceni kandidata. Pomaga nam lahko pri predstavitvi celovitega osebnostnega profila bodočega zaposlenega (ali obstoječih zaposlenih), na način kot ga ne zmore nobeno drugo orodje. Grafologijo pogosto uvrščajo med mejne znanosti, vendar to ni, saj v raziskovanju pisav ni nič okultnega, skrivnostnega in posvečenega. Na intervju se človek lahko pripravi. Pri tem, da velik poudarek prvemu vtisu s primerno telesno govorico, z obleko in nastopom. Poskusi se prikazati v najustreznejši luči svojemu sogovorniku. Pogosto zakrije (vede ali ne vede) svoje navade in lastnosti, ki bi mu lahko škodile. Pisava pa je kot ogledalo, ki nam razkrije vidno sporočilo, kar lahko razberemo v besedilu, in nam na nezavednen način sporoča tudi to, kakšen človek ga je napisal, kako se je takrat počutil, kakšne so njegove lastnosti. Rokopis je namreč projekcija človekove podzavesti.

Vljudno vabljeni!

Na predavanju vas bo predavateljica Nena Trampuš, neodvisna svetovalka za preiskavo rokopisov in podpisov, seznanila;

 

  • Z znanstveno ocenjevalno metodo vedenjskih lastnosti, brez uporabe kakršnihkoli diskriminatornih podatkov, brez kontakta s kandidatom.
  • Z uporabnostjo in sposobnostjo analize pisave najti prave ljudi za prava delovna mesta.
  • Kako in zakaj deluje analiza rokopisa?
  • Z nivoji na katerih spoznate človeka iz analize pisave.
  • S postopkom, elementi analize in rezultati.
  • S pomanjkljivostmi posameznih orodij za izbiro kadra.
  • Zakaj uporabljamo analizo rokopisa kot orodje za izbiro (brez invazivnih vprašanj izveste več kot je kandidat pripravljen povedati, izbirate osebnostne lastnosti edinstveno za vsako delovno mesto, ne potrebujete dragocenega časa za intervjuje …)?
  • S pravnimi vidiki analize rokopisa.

 

Predavateljica:

Nena Trampuš, neodvisna svetovalka za preiskavo rokopisov in podpisov, ki o svojem delu pravi:
"Moj poudarek je na storitvi, ki zagotavlja pošteno kakovost za stranko. Zavedam se, da imam kot preiskovalka dokumentov, dolžnost slediti le dokazom in ne izjavam ali željam. Iz verodostojnih dokumentov iščem dokaze, zato nikoli ne bom povedala ali napisala, kar nekdo želi, temveč, kaj mi povedo dokazi. Pomembno je, da pregon ali zagovor primera vedno temelji na dokazih in ne na izjavi naročnika ali pristranskosti, ki bi bila posledica govoric." Več si lahko preberete na njeni spletni predstavitvi: http://www.grafein-logia.com 

Kotizacija:

Cena zajema udeležbo na dogodku in potrdila, ki se izdajo le na zahtevo udeleženca.

Prijave:

Rok za prijavo in plačilo kotizacije je do vključno 24. maja 2018 oziroma do zapolnitve prostih mest. Skrajni rok za morebitno pisno odpoved je 22. 5 2018. V nasprotnem primeru vam kotizacijo zaračunamo v celoti!

Plačilo

Kotizacije za člane GZDBK in DKD DBK ni. Za ostale je 20 EUR (kar je enak znesek kot letna članarina DKD DBK v katerega se lahko še pred predavanjem včlanite). Kotizacijo predhodno nakažite na poslovni račun DKD Dolenjske in Bele krajine pri ABANKA, d. d., Ljubljana, številka SI56 0510 0801 6040 979, SWIFT ABANKE je: ABANSI2X, sklic 201805242. Društvo ni davčni zavezanec, zato pri nakazilu ni potrebno prišteti DDV! Matična številka DKD DBK: 1148605000. Potrdilo o plačilu predložite najpozneje ob prihodu na dogodek.


Dodatna pojasnila:
Anja Čampa, a.campa@tpv.si, 07 39 18 239 ali mag. Nina Šab, 07 33 22 185, nina.sab@gzdbk.si