Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Adobe InDesign

dvodnevna delavnica

Program

09.00 teoretično izhodišče in praktične vaje
11.00 odmor s pogostitvijo
11.30 praktične vaje
13.00 odmor
13.10 praktične vaje
14.10 Zaključek

Trajanje: 12 pedagoških ur

Kotizacija

Člani: 225 € + DDV
Ostali: 270 € + DDV

Pri udeležbi več oseb iz enega podjetja je kotizacija na osebo;
člani 177 € + DDV
ostali 225 € + DDV


Kdaj:
sreda in četrtek, 15. in 16. maj 2019, ob 9.00
Kje: v sejni sobi GZDBK (Novi trg 11 - II. nadstropje, Novo mesto)

Namen izobraževanja je predstaviti osnove grafičnega oblikovanja in kako se lotiti oblikovanja ko nimaš predznanja. Kako izbrati ustrezno orodje, kje pridobiti stock fotografije, grafiko ter tipografijo. Fokusirani bomo na osnovno znanje programa InDesign in praktično predstavitev vsesplošnega orodja Canva za hitre rešitve.

POMEMBNO: Vsak izmed udeležencev na delavnico prinese svoj osebni računalnik, ki ga bo uporabljal za delo na delavnici. Za delo potrebujete imeti na prenosniku naložen program InDesign, ki ga lahko brezplačno prenese na povezavi https://www.adobe.com/si/products/indesign.html (30-dnevna poskusna različica).

Udeležencem lahko namestimo program mi, a v tem primeru, prosimo, da so v sejni že pol ure pred začetkom delavnice.

Delavnica je namenjena tudi popolnim začetnikom, kjer bodo udeleženci skozi pripravo zloženke osvojili osnovna (a funkcionalna) znanja uporabe programa. Za tiste, ki ste morda že malo delali s tem programom pa bomo imeli dodtne napotke (vaje), da se na naši delavnici ne boste uspeli dolgočasiti.

Vljudno vabljeni! 

Vsebina

 

  • Osnove grafičnega oblikovanja.
  • Primerjava programov (namiznih in spletnih).
  • Adobe InDesign (predstavitev in nato konkretno delo s programom):
  • oblikovanje zgibanke/letaka (Razlika med vektorjem in točkovno sliko. Osnove risanja, ustvarjanje, manipulacija in prilagajanje predmetov ter delo z večimi predmeti v enem dokumentu. Delo v različnih plasteh za boljšo organizacijo. Uporaba teksta. Dodajanje večih strani v enem dokumentu. Uporaba barv in posebnih orodij ter efektov.)
  • Priprava za tisk in uporaba na spletu.

 

Ciljna skupina

Delavnica je namenjena popolnim začetnikom, kjer bodo udeleženci skozi pripravo zloženke osvojili osnovna znanja uporabe programa. Za tiste, ki pa ste že nekaj poskusili sami in morda celo uspeli narediti kaj enostavnejšega v tem programu, bomo poskrbeli, da vam damo dodatne napotke (vaje), da se na naši delavnici nikakor ne boste uspeli dolgočasiti.

Predavateljica
Mojca Papič

Mojca Papič je skrbnica vizualne identite podjetij. V svet grafičnega oblikovanja je resno vstopila ob vpisu na Akademijo za likovno umetnost / Oblikovanje / Vizualne komunikacije. Izkušnje je nabirala preko številnih projektov, ki so ji bili že v času študija v pomoč stika z realnostjo. Pred samozaposlitvijo je bila zaposlena pri podjetju Advertus, d. o. o. v Ljubljani, nato v podjetju Konvikt, d. o. o. iz Novega mesta. Sedaj, že od leta 2015, ustvarja "na svojem". Skrbi za podobo podjetij kot so Kambič, d. o. o., Dekorpanel, d. o. o., BKM s. p., Prelet, d. o. o., Lipnik, d. o. o., Zavod Zap, Zavod Friderik Irenej Baraga,...

Pri nas je sodelovala na projektu APP in pri CGP-jih skupinskih sejemskih nastopih članov GZDBK.

Kotizacija:

Cena zajema udeležbo na dogodku, gradivo, pogostitev med odmori in potrdila. Potrdila se izdajo na zahtevo udeleženca.

Prijave:

Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest. Pri zasedbi mest imajo prednost člani GZDBK. Skrajni rok za morebitno pisno odpoved je 13. 5. 2019. V nasprotnem primeru kotizacijo zaračunamo v celoti!

Plačilo:

Kotizacijo predhodno nakažite na poslovni račun GZDBK pri NLB, d. d., Ljubljana, številka SI56 0297 0025 6614 247, sklic 2019051516 + matična številka vašega podjetja.
Matična številka GZDBK: 2295032. ID GZDBK za DDV: SI68152990.
Potrdilo o plačilu predložite najpozneje ob prihodu na dogodek.

Dodatna pojasnila: mag. Nina Šab, 07 33 22 185, nina.sab@gzdbk.si