Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Kako začetnik v podjetništvu osvoji tuje trge – zgodba podjetja Protocamel

podjetniški zajtrk

Program

8.30 začetek
10.00 zaključek

Trajanje: 1,5 ur

Kotizacija

Člani: brezplačno
Ostali: 15 € + DDV

Število mest je omejeno, zato pohitite s prijavami. Prijavite se lahko tukaj.

 

     

 

Srečanje organiziramo v sodelovnju s podjetjem Protocamel in Ustvarjalnikom

Vsak posel se začne z drzno idejo in nadaljuje s pogumno izvedbo. Kdor ne odneha, bo na koncu dosegel poslovni uspeh. To je lepa mantra, a marsikomu se zdi, da je v praksi neizvedljiva. Najboljši odgovor nejevernikom je možnost, da se osebno spoznajo z nekom, ki je stopil na takšno pot in mu je uspelo.

Srečanje je namenjeno podjetnikom na začetku, ki so v zadnjem času ustanovili podjetje, ki imajo razvit produkt in si želijo narediti preboj na trg. Hkrati pa je primerno tudi za vse tiste, ki šele razmišljajo o začetku podjetniške poti in potrebujejo spodbudo in navdih.

Kdaj: sreda, 25. september 2019, ob 8.30

Kje: v sejni sobi GZDBK (Novi trg 11 - II. nadstropje, Novo mesto)

 

Na podjetniškem zajtrku bodo udeleženci spoznali, kako sta mladi dekleti, ustanoviteljici podjetja Protocamel Patricija Kragelj in Tjaša Ban, iz države, kjer je samo šest kamel, podpisali terminsko pogodbo za prodajo svoje kamelje hrane, vredno pol milijona evrov.

Udeleženci bodo spoznali ključne korake na tej poti: kako sta pridobili najbolj cenjenega veterinarja za dirkalne konje na Nizozemskem, kako sta se uspešno predstavili na agroživilskem sejmu v Dubaju in kako sta uspeli predstaviti svojo hrano v kraljevih hlevih Sultana Omana. 

Razpoložljivih le 20 mest.

Vljudno vabljeni!

 

Predavateljica 
Tjaša Ban

Tjaša Ban je univerzitetna diplomirana profesorica edukacijskih ved, ki trenutno opravlja magisterija iz inkluzivne ter socialne pedagogike na Univerzi na Primorskem.

Pred začetkom podjetniške poti je kot pedagoginja delovala v zaporih in ostalih vzgojno izobraževalnih zavodih po Sloveniji in tujini.

Njena največja podjetniška referenca je ustanovitev podjetja Protocamel, ki je izvoznik na arabski trg.

 

 

 

 

 

Matija Goljar

Na podjetniškem zajtrku se nam bo pridružil Matija Goljar, vodja Ustvarjalnika in mentor ekipe Protocamel.

Je človek, ki se ne ustavi zaradi pravil, ki ga obdajajo, saj jih raje kreira sam, kot jih njegovo poslanstvo njemu narekuje. Verjetno je prav zato formiral Ustvarjalnik (podjetniški peskovnik), ki ga pojasni v enim svojih intervjujev takole: "Ustvarjalnik je nastal zaradi vedno večje brezposelnosti med mladimi in pomanjkanja optimizma med mlajšo generacijo. Naš podjetniški peskovnik je v bistvu celoletni program, v okviru katerega izkušeni podjetniki mladim pomagamo hobije spremeniti v posel. To poteka na srednjih šolah po vsej Sloveniji in v vse več državah v tujini. Problem, ki ga vidim, je, da šolski sistem ne uči vseh tistih veščin, ki so v današnjem svetu nuja (ustvarjalnost, digitalna pismenost, podjetnost ...), in zato ga dopolnjujemo. Naš cilj je, da ustvarimo svet, v katerem ni nihče omejen s svojimi okoliščinami, in da se prav vsak lahko preživlja z delom, ki ga veseli. To pa je mogoče samo z res kvalitetno izobrazbo, prilagojeno izzivom prihodnosti."

Kotizacija:

Cena zajema udeležbo na dogodku, gradivo, postrežbo med dogodkomin potrdila.
Potrdila se izdajo na zahtevo udeleženca. Razpoložljivih le 20 mest.

Prijave:

Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest. Pri zasedbi mest imajo prednost člani GZDBK.
Skrajni rok za morebitno pisno odpoved je 23. 9. 2019. V nasprotnem primeru vam kotizacijo zaračunamo v celoti!

Plačilo

Kotizacijo predhodno nakažite na poslovni račun GZDBK pri NLB, d. d., Ljubljana, številka SI56 0297 0025 6614 247, sklic 20190925 + matična številka vašega podjetja.
Matična številka GZDBK: 2295032. ID GZDBK za DDV: SI68152990.
Potrdilo o plačilu predložite najpozneje ob prihodu na dogodek.

Dodatna pojasnila: mag. Nina Šab, 07 33 22 185, nina.sab@gzdbk.si,