Gospodarska zbornica  Dolenjske in Bele krajine

Osnove uspešne prodaje na Amazonu

strokovna celodnevna delavnica

Program

09.00 začetek
11.00 odmor
11.30 nadaljevanje
13.30 odmor
13.40 nadaljevanje
15.00 zaključek

Trajanje: 6 ur

Kotizacija

Člani: 97 € + DDV
Ostali: 159 € + DDV

 

Pridružite se nam na strokovni delavnici, na kateri boste spoznali 5 ključnih korakov za začetek prodaje ter razkrili skrivnosti povečanja prodaje in uspešnega poslovanja na spletni platformi Amazon. 

 

Kdaj: torek, 3. december 2019, ob 9.00
Kje: v sejni sobi GZDBK (Novi trg 11 - II. nadstropje, Novo mesto)

 

Pogledali bomo, kakšen potencial predstavlja Amazon za slovenska podjetja. Spoznali boste celoten proces poslovanja na Amazon – od odprtja računa, objave kataloga izdelkov, raziskave ključnih besed, sodelovanja s strankami, oglaševanja, pa vse do logistike in analitike. Spoznali boste tudi ključne stvari in skrivnosti za uspešno prodajo na Amazonu.

Delavnica je namenjena vsem, ki želite začeti prodajati na platformi Amazon in tudi tistim, ki že imate svojo trgovino in bi želeli izboljšati svoje prodajne rezultate. 

 

Vljudno vabljeni!

Zakaj Amazon?

 

Amazon spletna trgovina je vodilna svetovna spletna prodajna platforma. Rast prihodkov na Amazonu in širitev njegovih trgov je neverjetna. Skupna vrednost prodaje na vseh Amazon trgih je v letu 2018 dosegla 200 milijard evrov in se je skoraj podvojila od leta 2016.

S prodajo na Amazonu lahko dosežete veliko bazo kupcev, večjo kot jo najdete na kateri koli drugi prodajni platformi. S svojimi izdelki lahko enostavno prodrete na globalni trg. Če izkoristite vse potenciale in programe, ki jih ponuja Amazon, lahko z manj dela zaslužite več, veliko več!

Amazon je hkrati tudi finančno podjetje, kar pomeni, da vsak nakup zaračuna Amazon, nato pa vam, po odbitih stroških denar nakaže na vaš bančni račun, in to vsakih 14 dni. Amazon sistem provizij in pristojbin je kompleksen, vendar pregleden. Amazon tudi ugodno in enostavno kreditira svoje prodajalce, s čimer lahko hitro prodrete na nove trge ali financirate nove produkte.

 

Še nimate svojega poslovnega Amazon računa? Če ne, potem zamujate veliko!


VSEBINA DELAVNICE:

 • Kaj je Amazon in katere priložnosti prinaša tudi za vas?
 • Katere so prednosti in slabosti prodaje na Amazonu?
 • Kakšni so modeli prodaje na Amazonu?
 • Katere kategorije izdelkov so za prodajo na Amazonu primerne in katere ne?
 • Oblikovanje cen izdelkov na Amazonu, prejemanje zaslužka, stroški Amazona (provizije, naročnine, pristojbine), kreditiranje, davki.
 • Odpiranje in preverjanje prodajnega računa ter upravljanje z njim.
 • Analiza trga in izdelkov.
 • Objava kataloga izdelkov. (izbira ustrezne kategorije, oblikovanje fotografij, naslova, podrobnosti in opisa izdelka, objava variacij)
 • Pomen pravilne objave izdelkov in ključnih besed.
 • Oglaševanje in prodajne akcije.
 • Upravljanje z zalogami.
 • Logistika (čas priprave paketov, pošiljanje, sledenje).
 • Pomen blagovne znamke.
 • Amazon FBA program.
 • Review (ocena izdelka).
 • Feedback (ocena prodajalca).
 • Amazon A9 algoritem (Kaj vpliva na pozicijo vašega izdelka na Amazonu?).
 • Povezovanje Amazon računa z zunanjimi aplikacijami.
 • Podpora kupcem.
 • S katerimi težavami se prodajalci najpogosteje srečujejo na Amazonu ter kako jih uspešno rešiti?
 • Katere so ključne stvari za uspeh na Amazonu?

Predavatelj
Miha Kuzman, vodja projektov pri podjetju IN-TI, d. o. o.


Podjetje IN-TI, d. o. o. je 2016 pričelo s prodajo inovativnih izdelkov preko spleta, še posebej na Amazon in eBay trgih. Začeli so brez vsakega znanja o internetni prodaji, samo z veliko željo o uspehu in vztrajnostjo. S pomočjo Google iskalnika in besede “How to” so v prvem letu na Amazonu ustvarili preko 130.000 evrov prometa, naslednje leto pa ta promet več kot podvojili. To jim je uspelo s stalnim izobraževanjem, optimizacijo prodajnih postopkov ter iskanjem novih produktov.

Ker verjamejo v svoje delo in želijo to znanje in izkušnje deliti, so se odločili svoje delovanje razširiti na področje svetovanja in podpore glede Amazon prodaje. Predvsem želijo Amazon približati slovenskim podjetjem, jim ponuditi celovito podporo pri odpiranju Amazon računa, pripravi objav, strategiji prodaje, oglaševanju, logistiki in obravnavi strank. 

IN-TI d.o.o. je podjetje za svetovanje na področju Amazon prodaje, ki lahko vašemu podjetju zagotavlja strategijo za pospeševanje prodaje in prihodkov ter izboljšuje vaš položaj na trgu. Pripravite se, da boste svoje podjetje popeljali na globalni Amazon trg.

Kako do uspešne prodaje na Amazonu?

strokovna celodnevna delavnica: Osnove uspešne prodaje na Amazonu ›

Kotizacija:

Cena zajema udeležbo na dogodku, gradivo, pogostev med odmorom in potrdila. Potrdila se izdajo le na zahtevo udeleženca.

Prijave:

Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest. Pri zasedbi mest imajo prednost člani GZDBK.
Skrajni rok za morebitno pisno odpoved je 29. 11. 2019. V nasprotnem primeru vam kotizacijo zaračunamo v celoti!

Plačilo

Kotizacijo predhodno nakažite na poslovni račun GZDBK pri NLB, d. d., Ljubljana, številka SI56 0297 0025 6614 247, sklic 20191203 + matična številka vašega podjetja. Matična številka GZDBK: 2295032. ID GZDBK za DDV: SI68152990. 

Potrdilo o plačilu predložite najpozneje ob prihodu na dogodek.

Dodatna pojasnila: mag. Nina Šab, 07 33 22 185, nina.sab@gzdbk.si