Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

WEBINAR: Vpliv kazalnikov na izračun bonitetne ocene in pridobivanje kreditov

Program

13.00 začetek
14.30 zaključek

Trajanje: 2 p.u.

Kotizacija

Člani: 49 € + DDV 
Ostali: 59 € + DDV

 

Kdaj: sreda, 17. junij 2020, ob 13.00


Kje: Na vašem delovnem mestu ali od doma!

 

Vljudno vabljeni!

Obravnavali bomo

 

Katere kazalnike upoštevajo bonitetne hiše pri izračunu bonitetne ocene vašega podjetja? Ali kot lastnik, direktor, računovodja oz. odgovorna oseba v podjetju poznate izrazno moč ključnih kazalnikov, ki vam pomagajo razbrati stanje in vaše dosežke pri poslovanju ter omogočajo učinkovito načrtovanje bodoče poslovne poti?

Seznanili se boste z najbolj pogostimi kazalniki, ki so potrebni za razumevanje poslovanja, izdelavo natančne analize in za optimalno načrtovanje prihodnosti.

Na podlagi javno dostopnih podatkov slovenske bonitetne hiše in AJPES-a, bomo predstavili kazalnike, ki jih uporabljajo pri izračunu bonitete.

Zaradi konkretne predstavitve teh kazalnikov na praktičnih izračunih (npr. EBIT in EBITDA, finančni vzvod, ROE, kazalnika obračanja zalog in drugih,…) ter podanih pojasnil njihove uporabne vrednosti boste lažje razumeli, kakšen vpliv ima na njih sprememba posamezne bilančne postavke in kakšna je povezanost posameznih računovodskih izkazov.

 

Vsebina:

  • Pravilo skrbnega računovodenja 8 (2016) – računovodsko analiziranje
  • Predstavitev ključnih kazalnikov:
    • Kazalniki investiranja
    • Kazalniki financiranja
    • Kazalniki vodoravne finančne sestave
    • Kazalniki plačilne sposobnosti
    • Kazalniki obračanja
    • Kazalniki gospodarnosti in donosnosti
  • Vpliv kazalnikov na izračun bonitetne ocene

Zaželjena je aktivna udeležba s primeri iz prakse, vaša vprašanja ali dileme lahko predhodno pošljete na e-naslov nina.sab@gzdbk.si. Vsa prejeta vprašanja bodo posredovana predavateljici, odgovore pa boste prejeli na webinarju.

Webinar bo podkrepljen s številnimi dobrimi in slabimi primeri iz prakse!

 

WEBINAR JE NAMENJEN:  podjetnikom, računovodjem in ostalim, ki se pri vsakodnevnem delu soočate z analiziranjem poslovnih rezultatov, planiranjem poslovanja, skrbite za doseganje poslovnih zavez, ….

Predavateljica
Vesna Bartolj Maver

Vesna Bartolj Maver, rojena v Novem mestu, sedaj stanujoča v Kamniku, je preizkušena davčna svetovalka, računovodja in preizkušena notranja revizorka, z več desetletnimi delovnimi izkušnjami z vodenjem službe računovodstva v velikem slovenskem koncernu in vodenjem lastnega podjetja. Svetovalka podjetnikom in upravam družb na področju računovodsko-davčne zakonodaje in statusno pravnega preoblikovanja. Je dolgoletna predavateljica s področja računovodstva, obdavčitve in konsolidacije za različne pravno organizacijske oblike (društva, d. o. o., d. d., s. p.). in hkrati avtorica številnih računovodskih in davčnih člankov. 

Kotizacija:

Cena zajema udeležbo na dogodku, e-gradivo in potrdila. Potrdila se izdajo na zahtevo udeleženca.

Posebni pogoji:

Izobraževanje bo potekalo v živo, prek Zoom-a. Snemanje vsebine seminarja in naknadno predvajanje ni dovoljeno!

Prijave:

Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest. Pri zasedbi mest imajo prednost člani GZDBK. Skrajni rok za morebitno pisno odpoved je 15. 6. 2020. V nasprotnem primeru vam kotizacijo zaračunamo v celoti!

Plačilo

Kotizacijo predhodno nakažite na poslovni račun GZDBK pri NLB, d. d., Ljubljana, številka SI56 0297 0025 6614 247, sklic 20200617 + matična številka vašega podjetja.
Matična številka GZDBK: 2295032. ID GZDBK za DDV: SI68152990.
Potrdilo o plačilu predložite najpozneje ob prihodu na dogodek.

Dodatna pojasnila: mag. Nina Šab, 07 33 22 185, nina.sab@gzdbk.si