Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Okoljske dajatve (Obveznost samoprijave zavezancev in najpogostejše nepravilnosti)

Posvet 

Torek, 30. 3. 2010, ob 12.00 v sejni sobi GZDBK (Novi trg 11, Novo mesto).

Dogodek organiziramo v sodelovanju s Carinsko upravo RS, Carinskim uradom Jesenice in Službo za varstvo okolja pri GZS. 

Za onesnaževanje okolja ste se kot proizvajalec ali pridobitelj dolžni registrirati, vlagati predpisane obračune in plačevati okoljske dajatve. V kolikor tega ne storite, lahko padete v kršitev in plačate visoke kazni. Na posvetu se boste seznanili z zakonodajo s področja okoljskih dajatev in preverili, ali ste zavezanec za plačilo posamezne okoljske dajatve. 

Cilj in namen posveta je seznaniti podjetja z zakonodajo s področja okoljskih dajatev, da preverijo ali so zavezanci za plačilo posamezne okoljske dajatve. Prav tako pa bodo podjetja, ki so zavezanci in okoljsko dajatev že plačujejo, seznanjena s pogostimi nepravilnostmi, ki se pojavljajo pri delu in možnimi rešitvami za njhovo odpravo.

Predavali bodo:

Vida Černe, pomočnica direktorja Carinskega urada Jesenice, Marjeta Poklukar, višja carinska svetovalka v Oddelku za trošarine in okoljske dajatve Carinskega urada Jesenice, Željko Tomakić, višji carinski svetovalec v Oddelku za trošarine in okoljske dajatve Carinskega urada Jesenice in Antonija Božič Cerar iz Službe za varstvo okolja pri GZS.

Več o posvetu v vabilu.

Kotizacija:

  • za člane GZDBK je udeležba brezplačna,
  • za ostale je 50 € + DDV.

Število mest je omejeno, pri zasedbi imajo prednost člani GZDBK.

Za več informacij pokličite na telefonsko številko 07/ 33 22 185.