Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Pojasnila PKP 7 - novosti, spremembe pri davčni izvršbi, morebitna vračila

webinar

Program

10.00 začetek
11.30 naslednja zadeva

Trajanje: 2 pedagoški uri

Kotizacija

Udeležba je brezplačna

Prijava >

Webinar bo potekal v okviru projekta Regionalno stičišče dostojnega dela Celje (RSDDC). Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija.


Kdaj: ponedeljek, 28. decembra 2020, ob 10.00
!!! V kolikor do tega datume PKP7 še ne bo objavljen v Uradnem listu RS, bo predavanje potekalo v torek, 5. januarja 2021.

Namen in cilj webinarja:
Objavljen je novi osnutek PKP, že sedmi po vrsti, ki bo v kratkem času tudi sprejet. Z njim se obetajo ponovne spremembe povezane s ciljem omiliti in odpraviti posledice in vpliv nalezljive bolezni Covid-19. Predstavili bomo novosti, ki se nanašajo na izplačilo nadomestila plač zaposlenim, spremembe pri davčni izvršbi, kot tudi potrebna vračila sredstev po PKP zakonodaji v primeru, da ste določene pogoje presegli. Preverili bomo čas trajanja ukrepov in skupaj rešili kakšen primer povezan z izplačilom plače za mesec december in tudi, kdaj vložiti vlogo za vračilo sredstev in kako je izračun zneska za vračilo povezan z razlogom za vračilo sredstev.

Vljudno vabljeni!

Vsebina

 

Novosti izplačil nadomestila plač zaposlenim

Spremembe pri davčni izvršbi

Potrebna vračila sredstev po PKP zakonodaji

Čas trajanja ukrepov

Primer izplačila plače za mesec december

Vloga za vračilo sredstev

Povezava izračuna zneska za vračilo z razlogom za vračilo sredstev

 

Predavateljica 
mag. Sabina Lamut

Je davčna svetovalka z dolgoletnimi izkušnjami, prepoznavna tudi na mednarodnem področju, vpisana v register Evropskih davčnih svetovalcev v okviru CFE organizacije. Kot sodna izvedenka za področje Ekonomija – DAVKI sodeluje s sodišči in strankami in ima dolgoletne izkušnje tudi na področju računovodstva in davkov, ki jih sedaj kot predavateljica predaja slušateljem. Je avtorica številnih člankov v Davčno finančni praksi, kot tudi člankov, ki jih objavlja založba Verlag Dashofer. Je direktorica družbe LamutS d.o.o.

 

Dodatne informacije: Regionalna gospodarska zbornica Celje (RGZC) - Jožefa Berghaus, 03 42 67 400, jozefa.berghaus@rgzc.si