Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

PKP-ji: Pregled interventnih ukrepov v letu 2020 / 2021 za delodajalce

23. 3. 2021

11.00 začetek
12.30 odmor
12.50 nadaljevanje
14.30 zaključek

Trajanje: 4 pedagoške ure

E-PRIJAVA

Kotizacija

Člani: 97
Ostali: 139 € + DDV

Pri udeležbi več oseb iz istega podjetja znaša kotizacija na osebo za člane 79 € + DDV in za ostale 99 € + DDV.

  

Namen tega spletnega seminarja je predstaviti vse ukrepe, ki so bili delodajalcem na voljo v letu 2020 in 2021. Še posebaj pozorno se bomo seznanili s pravili, ki lahko vplivajo na vračanje prejetih pomoči (prihodkovne omejitve, prepovedi določenih ravnanj).

Kdaj: torek, 23. marec 2021, ob 11.00
Kje: izobraževanje bo potekalo preko spleta in le v živo (brez posnetka, ki bi bil naknadno dostopen). Zato vabljeni, da nam v naprej zaupte svoja vprašanja in dileme, da vam na izobraževanju nanje čim bolj uporabno odgovorimo.

Ob pripravi zaključnih poročil za 2020 se delodajalci soočajo z vprašanji vezanimi na prejete državne pomoči zaradi epidemije COVID-19, zlasti pri preverjanju ali morajo določene pomoči vrniti (npr. zaradi neizpolnjevanja prihodkovnega pogoja)in ali so zaradi koriščenja določenega ukrepa omejeni pri določenih bodočih odločitvah / ravnanjih.

Poglejmo si to vsebino skupaj z Ireno Kamenščak. 

Vljudno vabljeni!

 

VSEBINA 

 

1) PKP-ji in leto 2020

  • čakanje na delo
  • višja sila
  • oprostitev plačila prispevkov za PIZ / krizni dodatek
  • skrajšan polni delovni čas
  • karantena delavca
  • posebnosti bolniških odsotnosti

2) PKP-ji in leto 2021

pregled ukrepov na voljo v letu 2021 (upoštevajoč, kaj je drugače pri istih ukrepih, ki so bili sprejeti že prej, v letu 2020)

pogoji pri posameznih ukrepih, ki vplivajo na bodoča ravnanja delodajalca

  • prihodkovni pogoj
  • omejitve bodočih izplačil

 

V slopu dogodka bomo prisotnim predstavili uporabne strokovne vsebine projekta NAPREJ, ki so na voljo brezplačno za vse delodajalce. Vabilmo tudi k izpolnjevanju anonimnega vprašalnika. Predstavitev bo opravila mag. Nina Šab, strokovna sodelavka Gospodarske zbornice Dolenjkse in Bele krajine.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

PREDAVATELJICA: Irena Kamenščak

Irena Kamenščak, univ. dipl. prav., je avtorica številnih člankov in soavtorica knjige Davki za managerje, ki je izšla pri GV založbi leta 2012.

Ima bogate izkušnje s področja davčnega svetovanja (specializirana je za dohodnino), delovnega prava, prava socialne varnosti ter gospodarskega prava. Svetovalne storitve opravlja tako za stranke v Sloveniji, kot tudi za stranke iz tujine.

 



 




Kotizacija:

Cena zajema udeležbo na dogodku, gradivo in potrdila.
Potrdila se izdajo na zahtevo udeleženca.

Prijave:

Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest. Pri zasedbi mest imajo prednost člani GZDBK.
Skrajni rok za morebitno pisno odpoved je 18. 3. 2021. V nasprotnem primeru vam kotizacijo zaračunamo v celoti!

Plačilo

Kotizacijo predhodno nakažite na poslovni račun GZDBK pri NLB, d. d., Ljubljana, številka SI56 0297 0025 6614 247, sklic 20210323 + matična številka vašega podjetja.
Matična številka GZDBK: 2295032. ID GZDBK za DDV: SI68152990.
Potrdilo o plačilu predložite najpozneje ob prihodu na dogodek.

 

Dodatna pojasnila: mag. Nina Šab, 07 33 22 185, nina.sab@gzdbk.si,

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Projekt NAPREJ 

Namen projekta  NAPREJ je pomagati podjetjem in njihovim zaposlenim, še posebej starejšim od 45 let, pri obvladovanju in preprečevanju psihosocialnih dejavnikov tveganja. V okviru projekta je oblikovan program celovite podpore podjetjem za obvladovanje in preprečevanje psihosocialnih dejavnikov tveganj (program PSDT).

V okviru projekta NAPREJ so brezplačno na voljo uporabni priročniki, članki, videoposnetki in ostalo strokovno gradivo. Več na https://www.naprej.eu

Zaposleni v vodstvu podjetja ali v strokovni službi, ki se ukvarjajo s kadri (npr. kadrovska služba, služba za varnost in zdravje pri delu ipd.), vljudno vabljeni, da si vzamete nekaj minut časa in izpolnite anonimno spletno anketo na povezavi https://www.1ka.si/a/326843.

Projetk sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija.