Gospodarska zbornica  Dolenjske in Bele krajine

Obračun dohodkov in poročanje na REK obrazcih

virtualno in s posnetkom

16. 4. 2021

9.00 začetek
14.00 zaključek z možnostjo podaljšanja za svetovanje

Trajanje: 6 ur

VIRTUALNO
IN
S POSNETKOM

Praktična naravnanost tega seminarja bo vsem prihranila marsikatero skrb in razjasnila pojme, ki se vam mogoče v tem trenutku zdijo neobvladljivi.

Kotizacija

Člani: 179 € + DDV
Ostali: 210 € + DDV

Pri udeležbi več oseb iz istega podjetja je kotizacija na osebo; za člane 137 € + DDV, za ostale 179 € + DDV.

e-PRIJAVA


Na seminarju bodo predstavljena pravila pravilnega obračunavanja in izplačevanja dohodkov fizičnim osebam, s poudarkom na njihovem poročanju FURS-u. Predstavljene bodo tudi možnosti popravkov že oddanih REK obrazcev, pravila stornacij REK obrazcev, samoprijav …


Kdaj
: petek, 16. april 2021, ob 9. uri
Kje: izobraževanje bo potekalo preko spleta in bo snemano (posnetk bo omejeni čas naknadno dostopen za plačnike tega izobraževanja). Vabljeni tudi, da nam v naprej zaupte svoja vprašanja in dileme, da vam na izobraževanju nanje čim bolj uporabno odgovorimo.


Obračun dohodkov in poročanje na REK obrazcih bomo obravnavali tako, da vam bomo izpostavili na kaj je potrebno paziti pri pripravi obračunov dohodkov, njihovem poročanju in kako popraviti morebitne pomote.

Vljudno vabljeni!

Vsebina

1. Uvod:

 • pravila ZDavP-2 glede obračuna obveznih dajatev od dohodkov izplačanim fizičnim osebam
 • roki za oddajo obračunov
 • roki za plačilo obveznosti

2. Obračun in poročanje dohodkov:

 • posebnosti pri plačah / dohodki iz delovnega razmerja
 • odpravnine
 • povračila stroškov
 • drugi dohodki (jubilejne nagrade, solidarnostne pomoči ….

3. Popravki REK-ov:

 • možnosti v primeru napačno oddanih obračunov oz. zamud rokov za oddajo obračunov / napovedi : predložitev obračuna po izteku roka
 • popravek že oddanih obračunov
 • samoprijava
 • stornacija

4. Poročanje na REK-ih pri prekvalifikacijah dohodkov iz dejavnosti v primeru inšpekcijskih nadzorov:

 • kdaj prekvalifikacija dohodka iz dejavnosti v dohodek iz delovnega razmerja
 • obveznosti delodajalca
 • obveznosti osebe, ki je opravljala dejavnost


Seminar je namenjen:

√ računovodjem,
√ referentom za obračun plač,
√ kadrovskim delavcem in
√ vsem, ki bi radi pridobili znanja s področja obračunavanja dohodkov fizičnim osebam, ki jih tematika zanima in se z njo srečujejo pri svojem delu. 

Praktična naravnanost tega seminarja bo vsem prihranila marsikatero skrb in razjasnila pojme, ki se vam mogoče v tem trenutku zdijo neobvladljivi.


*****
V slopu dogodka bomo prisotnim predstavili uporabne strokovne vsebine projekta NAPREJ, ki so na voljo brezplačno za vse delodajalce. Vabilmo tudi k izpolnjevanju anonimnega vprašalnika
Predstavitev bo opravila mag. Nina Šab, strokovna sodelavka Gospodarske zbornice Dolenjkse in Bele krajine.

Predavateljica: 
Irena Kamenščak


Irena Kamenščak, univ. dipl. prav., je avtorica številnih člankov in soavtorica knjige Davki za managerje, ki je izšla pri GV založbi leta 2012.

Ima bogate izkušnje s področja davčnega svetovanja (specializirana je za dohodnino), delovnega prava, prava socialne varnosti ter gospodarskega prava. Svetovalne storitve opravlja tako za stranke v Sloveniji, kot tudi za stranke iz tujine.

 

Kotizacija:

Cena zajema udeležbo na dogodku, gradivo, posnetek in potrdila. Potrdila se izdajo na zahtevo udeleženca.

Prijave:

Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest. Skrajni rok za morebitno pisno odpoved je 14. 4. 2021. V nasprotnem primeru vam kotizacijo zaračunamo v celoti!

Plačilo

Kotizacijo predhodno nakažite na poslovni račun GZDBK pri NLB, d. d., Ljubljana, številka SI56 0297 0025 6614 247, sklic 20210416 + matična številka vašega podjetja.
Matična številka GZDBK: 2295032. ID GZDBK za DDV: SI68152990.
Potrdilo o plačilu predložite najpozneje ob prihodu na dogodek.

Dodatna pojasnila: mag. Nina Šab, 07 33 22 185, nina.sab@gzdbk.si


V slopu dogodka bomo prisotnim predstavili uporabne strokovne vsebine projekta NAPREJ, ki so na voljo brezplačno za vse delodajalce. Vabilmo tudi k izpolnjevanju anonimnega vprašalnikaPredstavitev bo opravila mag. Nina Šab, strokovna sodelavka Gospodarske zbornice Dolenjkse in Bele krajine.

 

Projekt NAPREJ 

 

Namen projekta  NAPREJ je pomagati podjetjem in njihovim zaposlenim, še posebej starejšim od 45 let, pri obvladovanju in preprečevanju psihosocialnih dejavnikov tveganja. V okviru projekta je oblikovan program celovite podpore podjetjem za obvladovanje in preprečevanje psihosocialnih dejavnikov tveganj (program PSDT). 

V okviru projekta NAPREJ so brezplačno na voljo uporabni priročniki, članki, videoposnetki in ostalo strokovno gradivo. Več na https://www.naprej.eu.  

Zaposleni v vodstvu podjetja ali v strokovni službi, ki se ukvarjajo s kadri (npr. kadrovska služba, služba za varnost in zdravje pri delu ipd.), vljudno vabljeni, da si vzamete nekaj minut časa in izpolnite anonimno spletno anketo na povezavi https://www.1ka.si/a/326843.

Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija.