Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Pregled protikoronskih ukrepov za delodajalce in pravica do regresa za letni dopust v letu 2021

virtualno in s posnetkom

12. 5. 2021

09.00 Regres 2021
10.45 odmor
11.00 Protikoronski ukrepi
13.00 odprta vprašanja
13.30 zaključek

Trajanje: 5 pedagoških ur

VIRTUALNO
IN
S POSNETKOM

Praktična naravnanost tega seminarja bo vsem prihranila marsikatero skrb in razjasnila pojme, ki se vam mogoče v tem trenutku zdijo neobvladljivi.

Kotizacija

Člani: 179 € + DDV
Ostali: 210 € + DDV

Pri udeležbi več oseb iz istega podjetja je kotizacija na osebo za člane 137 € + DDV, za ostale 179 € + DDV.

e-PRIJAVA


Na seminarju bodo v prvem delu predstavljena delovnopravna in davčna pravila, pomembna pri izračunu in izplačilu regresa za letni dopust v letu 2021. V drugem delu seminarja pa bodo predstavljeni protikoronski ukrepi namenjeni delodajalcem, ki so trenutno še aktualni. 


Kdaj
: sreda, 12. maj 2021, ob 9. uri
Kje: izobraževanje bo potekalo preko spleta in bo snemano (posnetk bo omejeni čas naknadno dostopen za plačnike tega izobraževanja). Vabljeni tudi, da nam v naprej zaupte svoja vprašanja in dileme, da vam na izobraževanju nanje čim bolj uporabno odgovorimo.


V okviru seminarja bodo udeleženci pridobili aktualne informacije o zgornjih temah, pomembne za pravilno obravnavo izplačil zaposlenim ter za izpeljavo pravilnih postopkov vezanih na uveljavljanje državne pomoči iz naslova protikoronskih ukrepov.

Vljudno vabljeni!

Vsebina

1. Regres za letni dopust 2021: 

  • vidik delovnega prava izplačanim fizičnim osebam
  • davčni vidik in vidik prispevkov za socilano varnost

2. Prostikorosnki ukrepi za delodajalce:

  • čakanje na delo doma
  • karantena delavca / višja sila
  • skrajšan polni delovni čas
  • kratkotrajna bolniška odsotnost
  • minimalna plača

3. diskusija, odgovori na vaša vprašanja:

  • ...


Seminar je namenjen:

√ zaposlenim v kadrovskih službah, računovodjem, ki obračunavajo dohodke iz delovnega razmerja zaposlenim ter
√ vsem ostalim, ki se pri svojem delu srečujejo s pravili pomembnimi za določitev in obračun regresa za letni dopust ter s pravili, povezani z uveljavljanjem državne pomoči v okviru protikoronskih ukrepov. 

Praktična naravnanost tega seminarja bo vsem prihranila marsikatero skrb in razjasnila pojme, ki se vam mogoče v tem trenutku zdijo neobvladljivi.


*****
V slopu dogodka bomo prisotnim predstavili uporabne strokovne vsebine projekta NAPREJ, ki so na voljo brezplačno za vse delodajalce. 
Predstavitev bo opravila mag. Nina Šab, strokovna sodelavka Gospodarske zbornice Dolenjkse in Bele krajine.

Predavateljica: 
Irena Kamenščak


Irena Kamenščak, univ. dipl. prav., je avtorica številnih člankov in soavtorica knjige Davki za managerje, ki je izšla pri GV založbi leta 2012.

Ima bogate izkušnje s področja davčnega svetovanja (specializirana je za dohodnino), delovnega prava, prava socialne varnosti ter gospodarskega prava. Svetovalne storitve opravlja tako za stranke v Sloveniji, kot tudi za stranke iz tujine.

 

Kotizacija:

Cena zajema udeležbo na dogodku, gradivo, posnetek in potrdila. Potrdila se izdajo na zahtevo udeleženca.

Prijave:

Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest. Skrajni rok za morebitno pisno odpoved je 10. 5. 2021. V nasprotnem primeru vam kotizacijo zaračunamo v celoti!

Plačilo

Kotizacijo predhodno nakažite na poslovni račun GZDBK pri NLB, d. d., Ljubljana, številka SI56 0297 0025 6614 247, sklic 20210512 + matična številka vašega podjetja.
Matična številka GZDBK: 2295032. ID GZDBK za DDV: SI68152990.
Potrdilo o plačilu predložite najpozneje ob prihodu na dogodek.

Dodatna pojasnila: mag. Nina Šab, 07 33 22 185, nina.sab@gzdbk.si


V slopu dogodka bomo prisotnim predstavili uporabne strokovne vsebine projekta NAPREJ, ki so na voljo brezplačno za vse delodajalce. Predstavitev bo opravila mag. Nina Šab, strokovna sodelavka Gospodarske zbornice Dolenjkse in Bele krajine.

 

Projekt NAPREJ 

 

Namen projekta  NAPREJ je pomagati podjetjem in njihovim zaposlenim, še posebej starejšim od 45 let, pri obvladovanju in preprečevanju psihosocialnih dejavnikov tveganja. V okviru projekta je oblikovan program celovite podpore podjetjem za obvladovanje in preprečevanje psihosocialnih dejavnikov tveganj (program PSDT). 

V okviru projekta NAPREJ so brezplačno na voljo uporabni priročniki, članki, videoposnetki in ostalo strokovno gradivo. Več na https://www.naprej.eu.  

Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija.