Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Umirimo in obvladajmo konflikt v delovnem okolju

11. 6. 2021

9.00 začetek
11.15 zaključek


To izobraževanje je uporabno za osebe, ki pri svojem delu srečujemo druge ljudi, saj pri vsakršnih interakcijah z drugimi obstaja možnost nesoglasij ter različnega pogleda na situacijo. Zelo uporabno je tudi za vodilne, saj jim izboljša razumevanje sebe in drugega. Z izostritvijo te kompetence bolje motiviramo sebe in druge. Uporabno je tudi za člane timov v organizaciji, saj lažje prepoznajo zametke nesoglasij in jih razčistijo, še preden se razvnamejo v destruktivno farso.

Kotizacija

Člani: 110 + DDV
Ostali: 137 € + DDV

Pri prijavi več oseb iz enega podjetja je cena na osebo; za člane 77 € + DDV in za ostale 110 € + DDV.

e-PRIJAVA

 

Kdaj: petek, 11. junij 2021, ob 9.00
Kje: izobraževanje bo potekalo preko spleta in le v živo (brez posnetka, ki bi bil naknadno dostopen).

V podjetjih, v skupinah in teamih, pri srečevanju s kupci, strankami, poslovnimi partnerji in ostalimi ljudimi, prihaja do konfliktov.  Ti so del interaktivnega odnosa in so pričakovana sestavina vsakega odnosa. Konflikti imajo različne vzroke, preden pa »izmenjava mnenj« preraste v konflikt je dobro, da to pravočasno zaznamo in se ustrezno odzovemo. Seveda je najbolj pomembno to, da se najprej zavemo svojih čustev, se znamo umiriti in potem z različnimi tehnikami umirjamo lahko tudi svoje sogovornike.

Konflikti niso vedno le negativna stvar - so možnost za razpravo, za izboljšanje obstoječega stanja, drugačna mnenja, soočenja argumentov.

S pravilnim pristopom so konflikti celo dragoceno orodje, da najbolj težavne stranke postanejo in ostanejo naše najbolj zveste ali da najbolj konfliktni sodelavci postanejo najbolj pripravljeni za sodelovanje. Da pa konflikti ostanejo v mejah dobrega in koristnega, jih je potrebno znati zajeziti. Najprej z opazovanjem sebe, svojih misli in odzivov, potem s premišljenim delovanjem navzven. Naš odziv na sogovornike, tematike, situacije, je namreč naša odločitev. Zato je primerna prav ta delavnica, kjer bodo udeleženci spoznali, kako umirimo sebe, da bi umirili težavnega sogovornika.

Zato bomo spoznali tudi;

  • katere so tiste besede, ki pomirjajo in katerim se izognemo na daleč in
  • kako vodimo pogovor, kjer bomo z dogovorjenim zadovoljni vsi?

 

Vljudno vabljeni!

Vsebina

 

  • ZAZNAVANJE KONFLIKTNIH SITUACIJ (Kdaj je možnost konflikta največja, kaj so najbolj pogosti razlogi zanj?)

  • RAZUMEVANJE DINAMIKE KONFLIKTA (Faze konflikta in kako ravnati v določeni fazi?)

  • ŠTIRJE TIPI LJUDI, ŠTIRJE TIPI ODZIVOV NA KOFLIKT (Kako motivirati sebe, kako druge?)

  • TEHNIKE HIPNEGA UMIRJANJA

  • UMIRJANJE SOGOVORNIKOV 

  • IGRA VLOG


KAJ BODO UDLEŽENCI PRIDOBILI Z DELAVNICO?

Udeleženci in udeleženke bodo prejeli uvid v dinamiko konfliktov. Ugotovili bodo, da se le-ta začne pri njih samih in prejeli orodja, s katerimi lahko svoje nelagodje konstruktivno preusmerijo. Spoznali bodo osnovne vedenjske profile ljudi in kako se le-ti odzivajo na konflikte. Z vajo, igro vlog, bodo preizkusili, katere besede pomirjajo in katerih v konfliktnih situacijah nikakor ne smemo uporabiti. Prav tako na tej delavnici udeleženci prejmejo osnove mediacije, kadar sami niso vpleteni v konflikt, so pa v vlogi, ko lahko ostalim udeleženim pomagajo.


ČAS TRAJANJA DELAVNICE SO TRI PEDAGOŠKE URE

Predavateljica
Saša Einsiedler


Licencirana trenerka uspešnosti po Jacku Canfieldu, mednarodna trenerka Persolog® osebnostni profil – DISK®, praktik hipne transformacije RTT po Marisi Peer, komunikacijska trenerka in svetovalka, mediatorka, licencirani DreamBuilder coach.

 

Kotizacija:

Cena zajema udeležbo na dogodku, gradivo in potrdila.
Potrdila se izdajo le na zahtevo udeleženca.

Prijave:

Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest. Pri zasedbi mest imajo prednost člani GZDBK.
Skrajni rok za morebitno pisno odpoved je 9. 6. 2021. V nasprotnem primeru vam kotizacijo zaračunamo v celoti!

Plačilo

Kotizacijo predhodno nakažite na poslovni račun GZDBK pri NLB, d. d., Ljubljana, številka SI56 0297 0025 6614 247, sklic 20210611 + matična številka vašega podjetja.
Matična številka GZDBK: 2295032. ID GZDBK za DDV: SI68152990.
Potrdilo o plačilu predložite najpozneje ob prihodu na dogodek.

Dodatna pojasnila: mag. Nina Šab, 07 33 22 185, nina.sab@gzdbk.si