Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Zagotavljanje varnosti in skladnosti proizvoda – integriteta proizvoda

E-seminar

2. 7. 2021

9.00 začetek
13.00 zaključek

VIRTUALNO 

Prijavo udeležbe in plačilo kotizacije (190 € + 22 % DDV) uredite pri SIQ.

e-PRIJAVA

GZDBK člani, ki so imetniki SIQ certifikata 15% popust na kotizacijo,

GZDBK člani, ki niso imetniki SIQ certifikata 5% popust na kotizacijo.

Popusti, odobreni s strani SIQ, se med seboj ne seštevajo.

 

Izobraževanje organizira in izvaja SIQ.


   

 

Integriteta proizvoda zajema varnost in skladnost proizvodov na trgu. Zajema zaščito kupca in končnega uporabnika. Je splošna zakonska zahteva. Marsikomu se zdi samoumevna, ker zanjo skrbijo državne institucije. Vendar nas globalni trg vse bolj izpostavlja različnim tveganjem. Zato v medijih pogosto zasledimo objave o rekordnih številih umaknjenih vozil, igrač ali drugih proizvodov s trga …

Kdor koli v dobavni verigi, pa naj bo to proizvajalec ali distributer, je zakonsko odgovoren, da v okviru svoje pristojnosti obvladuje varnost in skladnost proizvoda z zakonodajo. Preprečiti mora tveganje za telesno poškodbo, okvaro dihal ali smrt.

 

Koristi za udeležence:
Osnovni namen seminarja je izpostaviti ključne zahteve, ki jih morajo izpolnjevati proizvodi, da so lahko dani na trg. Čeprav je tematika splošnega značaja, se bomo omejili na ne-prehranske proizvode. Podali bomo številne primere iz industrije motorjev in vozil, ki prednjači po zahtevah glede varnosti zaradi visokih tveganj v prometu, strmega trenda kompleksnosti proizvoda in zahtev do dobaviteljev. Poznavanje vsebine daje podlago za razumevanje kupčevih zahtev in osnovo za obrambo pred neosnovanimi zahtevami.

Pridobljeno znanje je osnova za vzpostavitev pristopa, ki sistematično vključi analizo tveganj in obvladovanje preventivnih in kurativnih ukrepov za preprečitev tveganj ali omejitev njihovih posledic.


Izobraževanje je namenjeno in koristno za:

  • direktorje podjetij
  • predstavnike vodstva in odgovorne za sisteme vodenja kakovosti
  • vodje kakovosti
  • vodje razvoja
  • vodje proizvodnje
  • proizvajalce in posrednike
  • vse, ki vas zanima zagotavljanje varnosti in skladnosti proizvoda

 

Vljudno vabljeni!

Vsebina 

 

  • Iz kje izhajajo zahteve za varnost in skladnost proizvodov?
  • Zakaj so pristopi različni v različnih branžah?
  • Kakšne so posledice – kazenska odgovornost za malomarnost, naklepno dejanje?
  • Kakšna je vloga predstavnika vodstva?
  • Kako zahteve za varnost in skladnost proizvodov integrirati v sistem obvladovanja kakovosti?
  • Katere dokaze, zapise potrebujemo?
  • Kaj pomeni varno arhiviranje?

 

Predavatelj
mag. Frane Koren

Mag. Frane Koren ima več kot 25 let izkušenj s proizvodnimi procesi. Od leta 1991 je bil vodja zagotavljanja kakovosti in član vodstva podjetja Hidria AET. Vzporedno s preusmeritvijo podjetja na evropske trge je razvijal integriran sistem vodenja po zahtevah standardov ISO 9001, VDA 6.1, ISO 14001 in ISO/TS 16949. V sistem vodenja je vgradil tudi smernice poslovne odličnosti po modelu EFQM. V skladu s pričakovanji kupcev je opravil šolanje 6 sigma Deployment Champion. Od leta 2011 je odgovoren za razvoj sistema vodenja na nivoju korporacije Hidria. Proces stalnega izboljševanja sistematično nadgrajujejo s sinergijo pristopa 6 sigma in principov operativne odličnosti.

 

PRIJAVE in KOTIZACIJA:
  


Prijave, plačilo kotizacije in podrobnejša pojasnila o izobraževanju uredite pri:

SIQ LJUBLJANA, Mašera-Spasićeva ulica 10, SI-1000 Ljubljana, Slovenija
T: +386 1 5609 894 tanja.bencek@siq.siwww.siq.si.

 

Dodatna pojasnila: mag. Nina Šab, 07 33 22 185, nina.sab@gzdbk.si  

Eva Pintarič je po izobrazbi univ. dipl. kemije. Delovne izkušnje si je nabirala najprej kot analitik v kemičnem laboratoriju, nato kot vodja biokemičnega laboratorija, najdlje pa kot strokovna delavka na področju varnega in zdravega dela ter varstva pred požarom. Je zunanja sodelavka pri SIQ, deluje kot vodilna presojevalka za sisteme vodenja kakovosti, ravnanja z okoljem in vodenja varnosti in zdravja pri delu. Med drugim pa že od leta 2014 aktivno sodeluje kot predavateljica v programu Čili za delo na Kliničnem inštitutu za medicino dela, prometa in športa.