Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Možni načini prenehanja delovnega razmerja

22. 11. 2021

13.00 začetek
15.00 zaključek

VIRTUALNO IN S POSNETKOM

Praktična naravnanost tega seminarja bo vsem prihranila marsikatero skrb in razjasnila pojme, ki se vam mogoče v tem trenutku zdijo neobvladljivi.

Kotizacija

Člani: 97 € + DDV
Ostali: 137 € + DDV

Pri udeležbi več oseb iz istega podjetja je kotizacija na osebo; za člane 53 € + DDV, za ostale 79 € + DDV.


e-PRIJAVAPoznamo več načinov prenehanja delovnega razmerja. Od sporazumnega do odpovedi pogodbe o zaposlitvi s strani delavca ali pa delodajalca. Odpoved pogodbe je eno najpomembnejših vprašanj delovnopravne zakonodaje. Pri prenehanju pogodbe pa ni pomemben samo pravni vidik, pomembno je tudi, kdaj in kako z delavcem komuniciramo ter ali (predvsem pri izredni odpovedi) razpolagamo z zadostnimi zakonitimi dokazi.


Kdaj
: ponedeljek, 22. november 2021, ob 13. uri
Kje: izobraževanje bo potekalo preko spleta, s posnetkom. 


Odpoved pogodbe ne sme biti hipna odločitev, pri odpovedi je potrebno pot dobro tlakovati in tako kot pri šahu, misliti za vsaj dve potezi naprej! Da se boste to naučili, se nam pridružite na seminarju. Pogledali si bomo vse možne načine prenehanja delovnega razmerja. Posebno pozornost bomo namenili pravilnemu vročanju odpovedi in drugih pisanjih ter komunikaciji ob prenehanju delovnega razmerja. Naučili se bomo izračunati odpravnino in odpovedni rok.


Vljudno vabljeni!

PROGRAM
 

 

  • Sporazumno prenehanje delovnega razmerja (upokojitev, odhod k drugemu delodajalcu, ...).

  • Redna (iz poslovnega razloga, nesposobnosti, krivdnega razloga, neuspešno opravljenega poskusnega dela, invalidnosti) in izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi.

  • Nov odpovedni razlog, če delavec izpolnjuje pogoje za starostno pokojnino.

  • Vročanje odpovedi in drugih pisanj.

  • Odpovedni roki in njihovo skrajšanje ter denarno povračilo.

  • Kdaj delavcu pripada odpravnina in kako jo izračunamo.

  • Kako izračunamo sorazmerni del letnega dopusta in regresa pri prenehanju delovnega razmerja.


Izobraževanje je namenjeno:

√ ključnim odločevalcem v podjetju, ki so odgovorni za sklepanje in prenehanje delovnih razmerij z delavci oz. njihovim sodelavcem, ki urejajo prekinitve delovnih razmerij in  
√ tistim, ki jih vsebina zanima.

Praktična naravnanost tega izobraževanja vam bo prihranila marsikatero skrb in razjasnila pojme, ki se vam mogoče v tem trenutku zdijo neobvladljivi.

Predavateljica: 
mag. Nina Scortegagna Kavčnik

Davscine | IKS | Digitalna revija za računovodstvo, davščine in financemag. Nina Scortegagna Kavčnik je specializirana za področje delovnega prava in je samozaposlena v svojem podjetju Pravno svetovanje, Nina Scortegagna Kavčnik s. p. V letih 2014-2021 je bila vodja pravne službe ter svetovalnega in izobraževalnega centra pri Obrtno – podjetniški zbornici Slovenije. Je predavateljica na fakulteti ter višjih šolah. Predava tudi na strokovnih konferencah kot so Dnevi delovnega prava in socialne varnosti. Je avtorica več kot 300 strokovnih in nekaj znanstvenih člankov. Napisala je tudi več knjig s pravnega področja: Sporazum o odpovedi neuvedenemu dedovanju, Najemna pogodba za stanovanje in poslovni prostor, Zakonita odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga, Vse, kar morate vedeti o letnem dopustu in regresu ter Odpoved pogodbe o zaposlitvi. V letu 2020 je bila nominirana za najuglednejšega pravnega strokovnjaka. Sodelovala je pri vseh pogajanjih za interventno zakonodajo. Več o njej si lahko preberete na www.ninascortegagna.si.

Kotizacija:

Cena zajema udeležbo na dogodku, gradivo in potrdila. Potrdila se izdajo le na zahtevo udeleženca.

Prijave:

Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest. Skrajni rok za morebitno pisno odpoved je 18. 11. 2021. V nasprotnem primeru vam kotizacijo zaračunamo v celoti!

Plačilo

Kotizacijo predhodno nakažite na poslovni račun GZDBK pri NLB, d. d., Ljubljana, številka SI56 0297 0025 6614 247, sklic 20211122 + matična številka vašega podjetja.
Matična številka GZDBK: 2295032. ID GZDBK za DDV: SI68152990.
Potrdilo o plačilu predložite najpozneje ob prihodu na dogodek.

Dodatna pojasnila: mag. Nina Šab, 07 33 22 185, nina.sab@gzdbk.si