Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Access2Markets

17. 11. 2021

9.00 začetek
11.00 zaključek

Udeležba je brezplčna. Potrebna pa je predhodna prijava udeležbe. Prijave mogoče do 15. novembra, do 13. ure.

E-PRIJAVA

Izobraževanje bo tolmačeno v slovenščino.

Organizator: Mednarodno poslovanje/CEMP


Kontakt: Vanja Bele, 
T: 01 58 98 113
vanja.bele@gzs.si

 

 

            

V sodelovanju z Evropsko komisijo (Predstavništvo v Sloveniji) in Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo (Sektor za trgovinsko politiko) vas vabimo k udeležbi na spletnem seminarju o dostopu na tretje trge s pomočjo orodja »Access2Markets«.

 

Brezplačni seminar in izobraževanje o spletnem portalu »dostop do trgov (Access2Markets) organizira generalni direktorat Evropske komisije za trgovino.

Spletni portal Access2Markets združuje podatkovno zbirko o dostopu na trge, službo za vprašanja in odgovore generalnega direktorata za trgovino in dodatne informacije v enem orodju. Namenjen je tako velikim kot malim izvoznikom kot vsem ostalim, ki se srečujejo z zunanjo trgovino. Več informacij je v predstavitvenem videu.

Portal Access2Markets nudi vse informacije, ki jih morate vedeti o dajatvahdavkihpravilih o proizvodih ter zahtevah vseh EU držav članic in preko 120 držav po svetu. Informacije o posameznih proizvodih so na voljo v trgovinskem asistentu.

Teme izobraževanja bodo med drugim predstavitev orodja Access2Markets z razdelki o izvozuuvozu, trgovinskih ovirah, enotnih vstopnih točkah, statistikah, orodju za samoocenjevanje pravil o poreklu blaga ter vprašanja in odgovori.

Registracija je možna do 15. novembra 2021, in sicer do 13. ure na tej povezavi.

Več informacij, matej.rogelj@gzs.si, T: 01 58 98 159 

Vabljeni!

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------

Pripeti dokumenti

Access2Markets - INFO

Access2Markets - LEAFLET

 



Podpornik dogodka