Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Avtomatizirana kontrola kakovosti z uporabo tehnologije 3D skeniranja in sodelujočega robota

25. 3. 2022

10.00 začetek
12.00 zaključek

Dogodek bo potekal v živo, v Višnji gori. Podrobnejšo lokacijo razkrijemo prijavljenim osebam. 

Dogodek je brezplačen, a je potrebna predhodna prijava udeležbe.

ePRIJAVA

Šetevilo mest je omejeno.

 

 

 

 

 

 

 

 

Od leta 1999, ko je ustanovljeno, je podjetje Biro Bonus postalo eno vodilnih računovodskih podjetij v naši regiji (ter širše) in s tem eden od povezovalnih mehanizmom mikro in malih podjetij regije. Od samega začetka je bila ena od prioritet tudi doprinesti k razvoju gospodarske in podjetniške miselnosti v lastnem poslovnem okolju. Zato strokovni sodelavci podjetja ne le svetujejo podjetjem in podjetnikom, ampak tudi predavajo na mnogih dogodkih, kjer se obravnavajo davčno računovodske in ostale uporabne poslovne vsebine ter uspešne prakse poslovanja.

Podjetje Biro Bonus, d. o. o. je tokrat pripravilo strokovno predavanje o avtomatizaciji kontrole kakovosti z uporabo 3 D skeniranja in sodelujočega robota, saj verjamejo, da je digitalna transformacija proizvodnih podjetji ključna za konkurenčnost na globalnem tržišču. Z uporabo pametnih tehnologij lahko podjetja optimizirajo proizvodnjo in zmanjšajo stroške produktov ter proizvodnje. Ena izmed takšnih tehnologij je tudi 3D skeniranje.

Vljudno vabljeni!

Vsebina 

 

Z uporabo 3D skeniranja lahko izvedemo brezstično dimenzijsko kontrolo kakovosti kosov najzahtevnejših oblik. S pomočjo 3D skeniranja je omogočen tudi vzvratni inženiring, ki omogoča digitalizacijo fizičnega kosa. Na dogodku bo predstavljena uporaba tehnologije 3D skeniranja s poudarkom na integraciji 3D skenerja s sodelujočim robotom. S tako kombinacijo lahko zagotovimo popolnoma avtomatsko kontrolo proizvodov in zapis rezultatov v digitalni obliki.

• Primer skeniranja izdelka z uporabo kolaborativnega robota.
• Primer skeniranja izdelka z namensko napravo za 3D skeniranje.
• Primer obdelave rezultatov in kontrola kakovosti.

Predstavitev bodo izvedli strokovnjaki iz podjetja Bonus Engineering iz Novega mesta. V inženirskem biroju se ukvarjajo z naprednimi inženirskimi rešitvami. Poleg integracije rešitev 3D skeniranja svojim partnerjem ponujajo razvoj izdelka, virtualno vrednotenje izdelka ter fizična testiranja. Na dogodku se bodo ekipi pridružili tudi strokovnjaki iz podjetja EVATRONIX.