Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Poskrbimo DANES za aktiven in zdrav JUTRI

Zaključna konferenca projekta POLET

 

 

 

 

 

 

Vljudno vabljeni na konferenco o aktivnem in zdravem staranju zaposlenih, ki jo organiziramo ob zaključku petletnega projekta POLET.

Kdaj: četrtek, 15. septembra 2022, ob 10.00

Kje: Thermana Laško, Zdraviliška cesta 6, 3270 Laško

Prijavnica >

V prvem delu konference bosta dr. Andraž Rangus, direktor Sektorja za izvajanje zavarovanja na Zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije, in g. Damjan Mašera, vodja Sektorja za delovna razmerja in druge oblike dela na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, osvetlila trg dela danes in jutri, prihodnost/trende upokojevanja, (zakonodajne) spremembe, ki se nam obetajo, medgeneracijsko sodelovanje ter aktivno in zdravo staranje ob predpostavki podaljševanja delovne dobe.

Sledila bo vodena razprava z različnimi deležniki o "mehkejših" vidikih prehoda iz zaposlitve v upokojevanje, pristopih za podaljševanje delovne aktivnosti, pomenu ergonomije, (medgeneracijskega) sodelovanja in komunikacije, vzpostavljanju zaupanja v pokojninski sistem ter o fiskalnih učinkih pokojninske problematike.

Predstavljeni bodo ključni dosežki projekta POLET in dobre prakse nekaterih sodelujočih podjetij.

Program >

Prijava na dogodek: Udeležba na dogodku je brezplačna, vendar je prijava zaradi omejenega števila mest obvezna. Prijavnica >

 

Dodatne informacije: 01 563 48 80, delodajalci@zds.si