Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Azbest v delovnem okolju (virtualno, brezplačno)

Program

13.00 začetek
15.45 zaključek

Trajanje: 3 ure

VIRTUALO

Kotizacija

Spletni seminar je brezplačen.
Obvezna je predhodna prijava udeležbe.

   

 

 

Dogodek organizira Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Seminar je sestavni del aktivnosti Časovnega načrta za opuščanje rabe rakotvornih snovi na delovnem mestu.

Kdaj: četrtek, 20. oktobra 2022, ob 13.00
Kje: preko spletne platforme Zoom

Namen in cilj spletnega seminarja:
Čeprav je uporaba azbesta v EU od leta 2005 prepovedana, je ta še vedno prisoten v nekaterih stavbah in je odgovoren za številne smrti, ki bi se jim lahko izognili. Kar 78 % poklicnih rakov, ki so priznani v državah članicah, je povezanih z azbestom. Obravnava tveganj zaradi izpostavljenosti azbestu je bistvenega pomena za varovanje zdravja ljudi in okolja ter zagotavljanje dostojnih življenjskih in delovnih razmer. 

Skladno s Pravilnikom o stalnem strokovnem usposabljanju na področju varnosti in zdravja pri delu bo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti strokovnim delavkam in delavcem za varnost pri delu priznalo 6 točk.

Vljudno vabljeni!

Vsebina

 

Na seminarju bo, med drugim, predstavljen celovit pristop, ki ga je 28. septembra 2022 najavila Evropska komisija. Sveženj vključuje:

• sporočilo o prizadevanjih za prihodnost brez azbesta, ki celovito obravnava azbest, od izboljšanja diagnosticiranja in zdravljenja bolezni, ki jih povzroča azbest, do prepoznavanja in varnega odstranjevanja azbesta ter ravnanja z njegovimi odpadki;

• predlog sprememb direktive o varovanju delavcev pred tveganji zaradi izpostavljenosti azbestu pri delu, katerega cilj je izboljšanje zaščite delavcev z znatnim znižanjem mejne vrednosti poklicne izpostavljenosti azbestu.

Podrobnejši program >

 

Kotizacija:

Spletni seminar je brezplačen.

Prijave:

Število udeležencev je omejeno. Prijavite se lahko do torka, 18. oktobra 2022, oziroma do zapolnitve prostih mest. Obvezna je predhodna prijava na naslednji spletni povezavi: https://form.jotform.com/222761996581368.

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti bo udeležencem naknadno posredovalo potrdila o udeležbi po e-pošti.

 

Dodatna pojasnila: Vladka Komel, 01 36 97 740, Vladka.Komel@gov.si