Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Regijsko srečanje kmetijskih in živilskih podjetij Vzhodne kohezijske regije

31. 3. 2023

10.00 začetek
14.00 zaključek

hotel Thermana Park Laško, Zdraviliška cesta 6, Laško

Udeležba je brezplačna, a je potrebna prijava do 28.3.2023:

ePRIJAVA

 

V sodelovanju z GZS - Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij in z regionalnimi gospodarskimi zbornicami vas vabimo na Regijsko srečanje kmetijskih in živilskih podjetij Vzhodne kohezijske regije.

P
odjetja iz regije bodo spregovorila, kako ohranjajo konkurenčnost in premagujejo aktualne izzive. Z nami bodo Perutnina Ptuj, Celjske mesnine, NLB, Varis Lendava, Pišek Vitli Krpan in predstavniki treh ministrstev, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport, Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano in Ministrstva za kohezijo in regionalni razvoj. Kaj moramo storiti za večjo konkurenčnost in kako slediti šampionom pa nam bo predstavil dr. Peter Wostner iz UMARja.


Pridružili se nam bodo tudi Vesna Nahtigal, generalna direktorica Gospodarske zbornice, Matjaž Han, minister za gospodarstvo, turizem in šport, Irena Šinko, ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano in dr. Aleksander Jevšek, minister za kohezijo in regionalni razvoj.



Vsebina

10.00 – Uvodni pozdrav in predstavitev ključnih izzivov živilsko predelovalnih podjetij in vzhodne kohezijske regije

10.30 – Poslovno okolje v letu 2023 in viri financiranja (Matjaž Han, minister za gospodarstvo, turizem in šport)

10.45 – Predstavitev aktivnosti MKGP in intervencij v novem programskem obdobju (Irena Šinko, ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano)

11.00 – Kohezijska politika in ukrepi v letu 2023 (dr. Aleksander Jevšek, minister za kohezijo in regionalni razvoj)

11.15 – Kaj storiti za večjo konkurenčnost in produktivnost podjetij ali kako slediti šampionom? (dr. Peter Wostner, Urad za makroekonomske analize in razvoj)

11.45 – Pogovor z regijskimi šampioni in predstavniki ministrstev o razvoju in sodelovanju podjetij v regijah (voditelj Goran Novković)

13.00 – Pogostitev in druženje z udeleženci

Več o dogodku >>

Prijave:

Udeležba je brezplačna, a je potrebna prijava do 28.3.2023 preko spletne prijavnice.

Dodatna pojasnila: mag. Anita Jakuš, 01 58 98 003, anita.jakus@gzs.si.