Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Priložnosti ogrevanja na lesno biomaso v gospodarstvu in javnem sektorju

okrogla miza

Program

9.00 Začetek
11.00 Zaključek

Trajanje: 2 uri

Kotizacija

Člani: brezplačno
Ostali: 50 € + DDV

Kdaj: petek, 12. november 2010, ob 9.00
Kje: v sejni sobi GZDBK

Namen in cilj okrogle mize:
Na okrogli mizi se bomo pogovarjali o tem, kaj pomeni ogrevanje na lesno biomaso za regijsko gospodarstvo, javni sektor in z njima celotno regijo.

Vljudno vabljeni!

Vsebina

 

Ogrevanje na lesno biomaso je energetsko učinkovit in okolju prijazen način ogrevanja. Primeren je tako za proizvodne in poslovne prostore kot tudi za javne objekte (bolnice, šole, vrtce ...). Prihranki na energiji posameznega subjekta pa niso edini pozitivni učinki tovrstnega ogrevanja. Mednje lahko štejemo tudi bogatenje celotne regije, saj tako denar za plačilo energenta ostane doma, zmanjšajo pa se tudi postavke za energijo v občinskih proračunih. S to okroglo mizo bi želeli spodbuditi tako gospodarstvo kot tudi javni sektor, da začne z vlaganji v ogrevanje na lesno biomaso.

Sodelujoči

Okroglo mizo bo moderiral direktor GZDBK Franci Bratkovič, njegovi sogovorniki bodo:

  • Rupert Gole, župan občine Šentrupert (v občini Šentrupert so sprejeli Lokalni energetski koncept v katerem so se zavezali k okolju prijaznemu načinu ogrevanja),
  • Andrej Kastelic, direktor Gozdnega gospodarstva Novo mesto (ponudnik surovine za izdelavo lesne biomase, ravnokar pa končujejo tudi izgradnjo manjše skupne kotlovnice, s katero grejejo poslovne prostore in vrtnarske šotore),
  • predstavnik podjetja Ekosistemi (proizvajalec lesnih sekancev in predelovalec lesne biomase) in
  • Uroš Habjan, Ministrstvo za gospodarstvo, Direktorat za energijo (predstavitev aktualnih razpisov s področja učinkovite rabe energije in obnovljivih virov).

Kotizacija:

Cena zajema udeležbo na dogodku in potrdila. Potrdila se izdajo na zahtevo udeleženca.

Prijave:

Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest. Skrajni rok za morebitno pisno odpoved je 10. 11. 2010. V nasprotnem primeru kotizacijo zaračunamo v celoti!

Plačilo:

Kotizacijo predhodno nakažite na poslovni račun GZDBK pri NLB, d. d., Ljubljana, številka SI56 0297 0025 6614 247, sklic 20101112 + matična številka vašega podjetja.
Matična številka GZDBK: 2295032. ID GZDBK za DDV: SI68152990.
Potrdilo o plačilu predložite najpozneje ob prihodu na dogodek.

Dodatne informacije: Andreja Florjančič, 07 33 22 184, andreja.florjancic@gzdbk.si.