Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Tečaj za vodilne presojevalce po zahtevah standarda ISO 22000:2018

8. in 11. 12. 2025

9.00 začetek
16.00 zaključek

Prijavo udeležbe in plačilo kotizacije uredite pri SIQ. 

GZDBK člani, ki so imetniki SIQ certifikata 15 % popust na kotizacijo, 

GZDBK člani, ki niso imetniki SIQ certifikata 5 % popust na kotizacijo.

Popusti, odobreni s strani SIQ, se med seboj ne seštevajo.

POZOR: Ob urejanju prijave je pri SIQ potrebno izrecno zahtevati popust za člane GZDBK, da se ga upošteva pri izstavitvi računa!

 


Izobraževanje organizira in izvaja SIQ.

   

 


"En tečaj, dve potrdili."
"Lokalno znanje, globalno priznanje."
Po uspešno opravljenem usposabljanju udeleženci pridobite mednarodno priznano IQNET potrdilo ISO 22000 Lead Auditor (IQNET Academy) in SIQ potrdilo o uspešno opravljenem Tečaju za vodilne presojevalce po zahtevah standarda ISO 22000:2018.
Pogoj za udeležbo na tečaju za vodilne presojevalce sistema vodenja varnih živil je uspešno zaključeno Usposabljanje za skrbnike sistema vodenja varnih živil po zahtevah ISO 22000:2018.

Udeleženci boste pridobili znanje za vodenje presoj in veščine za samostojno načrtovanje in izvajanje presoje sistema vodenja varnih živil ter kompetentno izvajanje kombinirane presoje sistemov vodenja.

Usposobili se boste za pripravo poročila o presoji, ustrezno posredovanje ugotovitev presoje in pripravo programov ukrepanja.

Z rednimi presojami, ki jih boste izvajali kot usposobljen vodilni presojevalec sistema vodenja varnih živil boste znali prepoznati slabosti in tveganja v sistemu, ki bi lahko imela negativen učinek na zagotavljanje varnih živil v vaši organizaciji ter ugotovitve presoj izkoristili za izboljšave.


Vljudno vabljeni!

VSEBINA

  • Smernice za presojanje ISO 19011 in zahteve ISO 17021,
  • presoja obvladovanja dokumentacije in delovanja sistema,
  • načrtovanje presoje in vloga vprašalnikov,
  • izvajanje presoj: študij primerov in igranje vlog,
  • definiranje ugotovitev presoje in izdelava poročil,
  • ocenjevanje izvedenih ukrepov in izboljševanje,
  • pisni preizkus znanja.

Udeležbo priporočamo:

  • odgovornim za sisteme ISO 22000:2018 in HACCP;
  • odgovornim za linijski management v živilskih obratih;
  • presojevalcem, ki želijo svoje znanje razširiti na presojanje sistemov ISO 22000:2018 in HACCP;
  • strokovnjakom s področja živilstva, ki bi radi pridobili izkušnje s presojanjem sistemov.

Način dela: 

  • Tečaj sestavljajo predavanja, izmenjava izkušenj, študije primerov in simulacija presoje;
  • udeleženci ob zaključku opravljate pisni preizkus znanja;
  • Za lažji potek dela na tečaju si, prosimo, zagotovite veljaven izvod standarda ISO 22000:2018.

Vsi udeleženci usposabljanja brezplačno prejmete knjižico Kako zagotavljati varnost in skladnost živil na trgu?


 

Predavatelja
Jelka Rozman

Jelka Rozman je univerzitetna diplomirana biologinja. Kot direktorica kakovosti in varnosti živil je bila 29 let zaposlena v podjetju Žito Ljubljana, kjer je uspešno uvedla in vzdrževala sisteme vodenja kakovosti, varnosti živil, HACCP ter zahteve standardov IFS. Sodelovala je pri pripravi strokovne publikacije Priročnik za postavljanje in vodenje sistema HACCP in priročnika dobre proizvodne in higienske prakse za pekarstvo. Ima na Irskem opravljen tečaj za vodilnega presojevalca sistema vodenja varnosti živil po ISO 22000. Pri SIQ Ljubljana je presojevalka po ISO 9001, ISO 22000 in HACCP ter predavateljica za vsebine s področja varnosti živil.

Miloš Seražin

Miloš Seražin je na SIQ Ljubljana direktor področja Ocenjevanje sistemov vodenja in vodja produktov ISO 9001, ISO 45001, IQNet SR 10 in modela KzP. Svoje strokovno znanje in izkušnje je nadgrajeval z izvajanjem strokovnih nalog varnosti in zdravja pri delu, opravljanjem preskušanja proizvodov v skladu z zahtevami direktiv novega pristopa, merjenjem hrupa in vibracij. Je vodilni presojevalec sistema vodenja kakovosti ISO 9001 in sistema ravnanja z okoljem ISO 14001 ter varnosti in zdravja pri delu ISO 45001:2018. Je tudi avtor knjig: "Ocena tveganja je narejena. Kako naprej? Sistemi vodenja varnosti in zdravja pri delu" in "Sistemi vodenja - zakaj in kako jih integrirati".

PRIJAVE in KOTIZACIJA:

Kotizacija vključuje pripravo in izvedbo izobraževanja, gradivo, knjižico Kako zagotavljati varnost in skladnost živil na trgu? in potrdilo o udeležbi. 

Prijave, plačilo kotizacije in podrobnejša pojasnila o izobraževanju uredite pri:

SIQ LJUBLJANA, Mašera-Spasićeva ulica 10, SI-1000 Ljubljana, Slovenija
Jana Žabkar, 01 56 09 863, jana.zabkar@siq.si

POZOR: Ob urejanju prijave je pri SIQ potrebno izrecno zahtevati popust za člane GZDBK, da se ga upošteva pri izstavitvi računa!

Dodatna pojasnila: Ana Gorenc Turna, 07 33 22 184, ana.gorenc-turna@gzdbk.si, mag. Nina Šab, 07 33 22 185, nina.sab@gzdbk.si

Eva Pintarič je po izobrazbi univ. dipl. kemije. Delovne izkušnje si je nabirala najprej kot analitik v kemičnem laboratoriju, nato kot vodja biokemičnega laboratorija, najdlje pa kot strokovna delavka na področju varnega in zdravega dela ter varstva pred požarom. Je zunanja sodelavka pri SIQ, deluje kot vodilna presojevalka za sisteme vodenja kakovosti, ravnanja z okoljem in vodenja varnosti in zdravja pri delu. Med drugim pa že od leta 2014 aktivno sodeluje kot predavateljica v programu Čili za delo na Kliničnem inštitutu za medicino dela, prometa in športa.