Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Novi zakon o varnosti in zdravju pri delu (ZVZD-1)

posvet

Program

10.00 Začetek
14.00 Zaključek

Trajanje: 4 ure

Kotizacija

Člani GZDBK in MDVI Novo mesto: 90 € 
Ostali: 120 €

Posvet organiziramo v sodelovanju z Medobčinskim društvom varnostnih inženirjev Novo mesto.

Kdaj: sreda, 7. september 2011, ob 10.00
Kje: v konferenčni dvorani Hotela Šport na Otočcu

Namen in cilj posveta:
Predstavitev novosti, ki jih prinaša novi Zakon o varnosti in zdravju pri delu (ZVZD-1), sprejet 24. maja letos. Prinaša natančnejše opredelitve in za delodajalce tudi manjše stroške, hkrati pa tudi nove obveznosti in odgovornosti. Strokovni delavci za VZD z opravljenim usposabljanjem pridobijo 5 kreditnih točk!

Vljudno vabljeni!

Vsebina

 

  • Novosti (odgovornosti za delodajalca in za samozaposlene, povezava med oceno tveganja in zahtevanimi zdravstvenimi pregledi, usposabljanje zaposlenih, strokovni sodelavec za varnost in zdravje pri delu, izvajalec medicine dela pri delodajalcu; nove obveznosti delodajalca, vezane na psihosocialna tveganja na delovnem mestu in prisotnost alkohola ter drog na delu, povečano število prekrškov in povečana višina glob za prekrške (60 prekrškov, za večino je za delodajalca predvidena denarna globa od 2.000,00 € do 40.000,00 € kazni)).
  • Naloge za uskladitev z novim zakonom še pred pričetkom veljavnosti (ukrepi, ki jih morate izvesti do 3. decembra 2011).
  • Odgovori na konkretna vprašanja udeležencev (vprašanja že pred posvetom pošljite na e-naslov miro.skufca@telemach.net).

 

Ciljna skupina

Direktorji, vodstveni delavci, kadrovski delavci, strokovni delavci za VZD in vsi zainteresirani.

Predavatelj 

mag. Borut Brezovar

Kotizacija:

Cena zajema udeležbo na dogodku, gradivo, pogostitev med odmorom in potrdilo. Potrdilo o udeležbi predstavlja dokaz o usposabljanju s tega področja, s čimer boste pridobili 5 kreditnih točk (strokovni delavci za VZD)!

Prijave:

Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest. Skrajni rok za morebitno pisno odpoved je 5. 9. 2011. V nasprotnem primeru kotizacijo zaračunamo v celoti! Možnost prijave: s klikom na povezavo spodaj ali po e-pošti na naslov marjan.smalc@siol.net

Plačilo:

Kotizacijo predhodno nakažite na poslovni račun MDVI Novo mesto pri Abanki, d. d., številka 05100-8010659710, sklic 07092011 + matična številka vašega podjetja, s pripisom ''Otočec 9-11''.
Društvo ni davčni zavezanec.
Potrdilo o plačilu predložite najpozneje ob prihodu na dogodek.

Dodatne informacije: Miro Škufca (031 366 363), Marjan Šmalc (041 671 461)