Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Obisk podjetja Arex, d. o. o.

izmenjava dobrih praks SKI

Program

12.45 začetek
15.30 zaključek

Trajanje: 4 pedagoške ure

Kotizacija

Dogodek organiziramo samo za člane GZDBK, udeležba je brezplačna.

 Sekcija za kakovost in inovativnost pripravlja izmenjavo dobrih praks, tokrat bomo obiskali podjetje Arex, d. o. o., ki velja za enega največjih proizvajalcev izdelkov za obrambno industrijo pri nas. 

Kdaj: sreda, 15. junij 2016, ob 12.45 
Kje: podjetje Arex ima sedež na Trubarjevi 7 v Šentjerneju (zemljevid)

Namen in cilj dogodka:
Namen tovrstnih dogodkov je izmenjava dobrih praks na področju kakovosti in inovativnosti, medsebojno povezovanje članov, izmenjava informacij in izkušenj, kar je gotovo velika dodana vrednost za vsakega udeleženca.

Vljudno vabljeni!

Vsebina

Podjetje Arex je na trgu prisotno že več kot dvajset let. Sprva se je ukvarjalo s proizvodnjo orodij za brizganje plastike in izsekovanje kovin, pozneje pa je proizvodnjo razširilo še na izdelavo lastnih izdelkov iz plastike, tekstila in kovin. Kot govori že moto podjetja »development as a way of life,« je močan lastni razvoj stalnica v delovanju podjetja in ravno zato ima podjetje sedaj širok portfelj lastnih proizvodov, ki so pretežno namenjeni obrambnim silam in policijskim enotam, pa tudi podjetjem, ki se ukvarjajo s proizvodnjo vojaškega orožja in opreme. Podjetje se tako lahko pohvali s prvo serijsko pištolo, izdelano v Sloveniji; proizvaja pa tudi dele za orožje, kovinske linke za strelivo, manevrsko in trening strelivo, proizvodne linije, cevi za orožje…

Pretežni del proizvodov podjetje proda na tujih trgih. Izvaža v preko 30 držav sveta. Da lahko namreč podjetje konkurira svetovni konkurenci v tej branži, mora biti seveda visoko inovativno, hkrati pa mora kot proizvajalec izdelkov za obrambno industrijo zadoščati tudi visokim kakovostnim standardom.

Širok potfelj in številni tuji kupci nedvomno pomenijo izziv v delovanju celotnega podjetja, vključno z oddelkom kakovosti.

URNIK OBISKA:


12.45 – 13.00     Sprejem udeležencev
13.00 – 13.30     Predstavitev podjetja
13.30 – 14.00     Organizacija kakovosti in sistem zagotavljanja kakovosti
14.00 – 15.30     Voden ogled proizvodnje
15.30                    Zaključek

Več o delu sekcije > 

Članstvo v sekciji je brezplačno za vse zaposlene v podjetjih naših članov. 
PRISTOPNA IZJAVA SKI >

Prijave:

Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest. Skrajni rok za morebitno pisno odpoved je 10. 6. 2016.

Dodatna pojasnila: Andreja Vidrih, 07 33 22 184, andreja.vidrih@gzdbk.si