Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Računalniško modeliranje proizvodnih in storitvenih procesov

delavnica

Program

13.00 začetek
15.00 zaključek

Trajanje: 2 uri

Kotizacija

Člani: brezplačno 
Ostali: 50 € + DDV 

 

 Delavnico organiziramo v sodelovanju s Fakulteto za informacijske študije v Novem mestu.


Kdaj: torek, 10. maj 2016, ob 13.00
Kje: v računalniški učilnici Fakultete za informacijske študije (Ljubljanska cesta 31A, Novo mesto)

Namen delavnice je udeležencem predstaviti metode, ki se lahko uporabijo za računalniško modeliranje procesov v podjetjih in demonstrirati njihovo praktično uporabnost za predstavitev, upravljanje in načrtovanje procesov: predvidevanje zasedenosti strojev ali strežnih mest, časov za obdelavo naročil, načrtovanje logističnih poti in tehnologije procesov, hitro preizkušanje sprememb brez stroškov in tveganj, povezanih z eksperimentiranjem v operativnem okolju. 

Delo bo potekalo na programski opremi Anylogic, v računalniški predavalnici Gigabyte na FIŠ. Potrebna oprema za udeležence je osebni računalnik s programsko opremo Anylogic. V kolikor tega programa nimate, vam bo v računalniški predavalnici Gigabyte na FIŠ zagotovljen na šolskih računalnikih.

Delavnica je namenjena: Vodjem in načrtovalcem proizvodnje, vodjem v storitvenih in logističnih podjetjih.Vljudno vabljeni!

Vsebina


Udeleženci bodo spoznali metode modeliranja procesov v okolju Anylogic z več primeri proizvodnih/logističnih in storitvenih modelov.

  • Dogodkovno modeliranje / modeliranje diskretnih procesov,

     

  • Zvezno modeliranje po metodi sistemske dinamike
Predaval bo izr. prof. dr. Blaž Rodič, inž.el., dr. zn. manag. inf. sis.:Blaž Rodič je predavatelj na Fakulteti za informacijske študije v Novem mestu. Njegovo znanstveno raziskovalno delo je usmerjeno v razvoj sistemov za podporo odločanju, modeliranje storitvenih, logističnih in proizvodnih procesov (zvezna (SD), diskretna (DES), agentna (ABM) metodologija)Kotizacija:

Cena zajema udeležbo na dogodku, gradivo in potrdila. Potrdila se izdajo na zahtevo udeleženca.

Prijave:

Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest. Pri zasedbi mest imajo prednost člani GZDBK. Skrajni rok za morebitno pisno odpoved je 5. 5. 2016. V nasprotnem primeru vam kotizacijo zaračunamo v celoti!

Plačilo:

Kotizacijo predhodno nakažite na poslovni račun GZDBK pri NLB, d. d., Ljubljana, številka SI56 0297 0025 6614 247, sklic 20160510 + matična številka vašega podjetja.

Matična številka GZDBK: 2295032. ID GZDBK za DDV: SI68152990.
Potrdilo o plačilu predložite najpozneje ob prihodu na dogodek.  

Dodatna pojasnila: mag. Nina Šab, 07 33 22 185, nina.sab@gzdbk.si