Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

9. posvet Sekcije za okolje in energijo

INDUSTRIJA 4.0 IN ENERGETSKA UČINKOVITOST

Program

9.00 začetek
14.00 zaključek

Trajanje: 5 ur

Kotizacija

Člani: brezplačno
Ostali: 150 € + DDV 




Kdaj: četrtek, 19. oktober 2017, ob 9.00
Kje: v hotelu Šport na Otočcu




vir slike: Christoph Roser at AllAboutLean.com


Industrija 4.0 ali poimenovano tudi četrta industrijska revolucija je realnost, je tukaj in zdaj. 3D-tisk, umetna inteligenca, samovozeča se vozila, ekonomija delitve in internet stvari je le nekaj inovacij, o katerih se vse pogosteje govori. To so le nekateri »predstavniki« četrte industrijske revolucije. Skupaj z njimi in za njimi pa prihajajo številne druge inovacije, ki nam spreminjajo vsakdanje življenje in delo.

Seveda energetska učinkovitost ni izum ali inovacija Industrije 4.0. Lahko pa energetsko učinkovitost s pomočjo teh inovacij dvignemo na višjo raven ter hitreje in uspešnejše dosegamo zastavljene cilje tudi na tem področju. Stvari, ki so se nam do nedavnega zdele znanstvena fantastika, danes postajajo resničnost. Brez povezovanja obstoječih tehnologij in načinov dela z inovacijami, ne bomo mogli slediti čedalje hitrejšemu razvoju. Temu bodo morale slediti tudi nekatere spremembe v razmišljanju in obnašanju organizacij in posameznikov – nas.

Kako uspešno povezati inovacije Industrije 4.0 in energetsko učinkovitost v praksi, kakšne spremembe to prinaša pri načrtovanju javne infrastrukture in kako to vpliva na naše dejavnosti, pa bomo izvedeli na tokratnem posvetu Sekcije za okolje in energijo.



Vljudno vabljeni!

Članstvo v sekciji je brezplačno za vse zaposlene v podjetjih naših članov. Pristopna izjava SOE >

Vsebina posveta

(prispevki in predavatelji)
 

  • Industrija 4.0 in priložnost za energetsko učinkovitost (dr. Tomaž Perme)
  • Energetski koncept Slovenije - priložnot za razvoj (dr. Peter Novak)
  • Načrtovanje razvoja elektroenergetskega sistema - Ali se vračamo v kameno dobo? (mag. Leon Valenčič, Elektor inštitut Milan Vidmar)
  • Energetska učinkovitost stavb - primer dobre prakse skoraj ničenergijske stavbe v Sloveniji (dr. Simon Muhič) 

Vljudno vabljeni, da z nami poiščete odgovore in se podružite z strokovnjaki, ki opravljajo svoje delo v uspešnih podjetij Dolenjske in Bele krajine ter širše!

PROGRAM / VABILO >


Kotizacija:

Cena zajema udeležbo na dogodku, gradivo, pogostitev med odmorom in potrdila. Potrdila se izdajo na zahtevo udeleženca.

Prijave:

Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest. Pri zasedbi mest imajo prednost člani GZDBK. Skrajni rok za morebitno pisno odpoved je 16. 10. 2017. V nasprotnem primeru kotizacijo zaračunamo v celoti!

Plačilo

Kotizacijo predhodno nakažite na poslovni račun GZDBK pri NLB, d. d., Ljubljana, številka SI56 0297 0025 6614 247, sklic 20171019 + matična številka vašega podjetja.
Matična številka GZDBK: 2295032. ID GZDBK za DDV: SI68152990.
Potrdilo o plačilu predložite najpozneje ob prihodu na dogodek.

Dodatna pojasnila: mag. Nina Šab, 07 33 22 185, nina.sab@gzdbk.si