Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Poslovna darila in obdavčitve le-teh ter kam popeljati poslovne partnerje, ki prihajajo na Dolenjsko

Program

13.30 začetek
15.00 zaključek

Trajanje: 1,5 ur

Kotizacija

Člani: brezplačno
Ostali: 25 € + DDV

Dogodek organiziramo v sodelovanju s Turistično informativnim centrom Novo mesto (TIC Novo mesto).  

"Bodimo ponosni na svoj kraj, spoštujmo bogato naravno in kulturno dediščino, iz katere izhajamo, ter jo s ponosom predstavimo poslovnežem in turistom, ki prihajajo v našo sredo."

Kdaj: sreda, 11. oktober 2017, ob 13.30
Kje: v sejni sobi GZDBK (Novi trg 11 - II. nadstropje, Novo mesto)


Kako izbrati primerno darilo in kakšne so obdavčitve daril, danih fizičnim ali pravnim osebam? Skozi davčni vidik nam bo prav to pojasnila davčna svetovalka Barbara Guzina.

Matjaž Pavlin 
pa nam bo razkril, kam popeljati poslovne partnerje, kako jih navdušiti s pristnim dolenjskim doživetjem, kam jih povabiti na ogled ali kosilo, da bo zadovoljstvo popolno.


Namen dogodka je predstaviti podjetjem bogate možnosti naše regije. Kako pomembno je, da se na prihod poslovnega partnerja pripravite tudi z vidika, kako in kje bo preživel svoj čas pred, med in po poslovnem sestanku. Skupaj si bomo nazorno pogledali, kam peljati poslovne partnerje, ki jih gostimo v naši regiji, kako jih navdušiti nad pristnim doživejtem naše regije, kam jih peljati na oglede, kam na kosila in kako zanje čimbolj izvirno, a primerno, izbrati poslovna darila, ki jih ponuja naša regija. 

Poslovni partnerji od drugod vas bodo toliko bolj cenili, kolikor bolj (
za)vedni boste o svoji regiji sami.

Vljudno vabljeni!

Dogodek je uporaben za tajništva, poslovne sekretarje in organizatorje, za direktorje, člane uprave, nabavne službe, vsa podjetja, ki sodelujejo z domačimi in tujimi poslovnimi partnerji, organizatorje srečanj in dogodkov…

Vsebina



Praviloma ste izvrstno pripravljeni na poslovni del, ko vas obišče poslovni partner. Zelo ste temeljiti, saj posel mora uspevati kar najbolje. Kaj pa del, ko gosta lahko še dodatno prepričate? Bodite pripravljeni, bodite celovit, izvrsten gostitelj svojemu poslovnemu partnerju. Pri tem vam bomo priskočili na pomoč in vam v današnjem srečanju predstavili:

  • izbiro izvirnega darila za poslovne partnerje,
  • obdavčitev daril, danim fizičnim in pravnim osebam,
  • atraktivno turistično ponudboregije,
  • doživetja in aktivnosti v regiji in 
  • kulinarično ponudbo regije.

 

Vedno smo vam na voljo tudi mi, za pomoč pri organiziranju vaše gostiteljske vloge ob obisku vašega poslovenga partnerja.

TIC Novo mesto (Glavni trg 11)
T: 07 39 39 263
E:tic@novomesto.si

Predavatelja 

mag. Barbara Guzina

Mag. Barbara Guzina, Guzina Kavšek svetovanje d. o. o., je samostojna davčna svetovalka. Izkušnje je pridobila tudi kot direktorica oddelka za davčno svetovanje ter davčna svetovalka pri mednarodni revizijski in svetovalni družbi Deloitte ter v tujini. Na Nizozemskem je sodelovala pri pripravi dokumentacije s področja transfernih cen za največja podjetja v EU, na Portugalskem pa se je ukvarjala z davčnim planiranjem za mednarodna podjetja, ki želijo optimizirati svoje poslovanje v Evropi in drugod po svetu. Je predavateljica in avtorica številnih člankov ter priročnikov s področja davkov. V letu 2013 je bila s strani Vlade Republike Slovenije imenovana za enega izmed štirih slovenskih arbitrov za transferne cene v Evropski Uniji, ki že vrsto let predava in svetuje na davčnem in računovodskem področju.




Matjaž Pavlin

Matjaž Pavlin, mag., ima dolgoletne izkušnje na področju turizma in poslovanja. Prejel je številne nagrade na področju razvoja inovativnih turističnih produktov. Sodeluje pri ustvarjanju in oblikovanju številnih regijskih turističnih ponudb, pri organizaciji dogodkov in potovanj, vodi TIC Novo mesto v sklopu katerega je "muzejsko lična" izvirna trgovina s turističnimi spominki, ki jo morate poznati!

Kotizacija:

Cena zajema udeležbo na dogodku, gradivo in potrdila. Potrdila se izdajo na zahtevo udeleženca.

Prijave:

Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest. Pri zasedbi mest imajo prednost člani GZDBK.
Skrajni rok za morebitno pisno odpoved je 9. 10. 2017. V nasprotnem primeru vam kotizacijo zaračunamo v celoti!

Plačilo

Kotizacijo predhodno nakažite na poslovni račun GZDBK pri NLB, d. d., Ljubljana,
številka SI56 0297 0025 6614 247, sklic 20171011 + matična številka vašega podjetja.
Matična številka GZDBK: 2295032. ID GZDBK za DDV: SI68152990.
Potrdilo o plačilu predložite najpozneje ob prihodu na dogodek.

Dodatna pojasnila: mag. Nina Šab, 07 33 22 185, nina.sab@gzdbk.si