Gospodarska zbornica  Dolenjske in Bele krajine

ZGODNJI NAPOTKI PRED IZDELAVO LETNEGA POROČILA in »DAVČNE BILANCE« 2017 !

Program

13.00 začetek
14.30 odmor 
14.50 nadaljevanje 
16.00 zaključek

Trajanje: 4 p. u.

Kotizacija

Člani: 95 + DDV
Ostali: 130 € + DDV

Ob prijavi več oseb iz enega podjetja je kotizacija na osebo: za člane 80 € + DDV, za ostale 115 € + DDV.Kdaj
: četrtek, 16. november 2017, ob 13.00
Kje: v sejni sobi GZDBK (Novi trg 11 - II. nadstropje, Novo mesto)


Poslovno leto se počasi zaključuje in čas je, da se lotimo intenzivnih priprav za pravilno in optimalno sestavo tako »poslovne« kot »davčne« bilance!

Če se z navedenim spopadate prvič, oziroma si želite svoje znanje o navedeni temi nadgraditi, utrditi, ga osvežiti (vas zanima ali je kaj novega), Vas vljudno vabimo, da se nam pridružite na seminarju, na katerem bomo skupaj »preverili« ali ste pravilno evidentirali poslovne dogodke, ste pravilno in dosledno upoštevali in uveljavljali davčne olajšave, ste pravilno ločevali med davčno priznanimi in nepriznanimi stroški, se seznanili z aktualnimi pojasnili s strani FURS-a, predvsem pa vas bomo opomnili na najpogostejše napake, ki jih ob tem »delamo« v praksi.

Predstavljene bodo tudi zadnje novosti v zvezi z »normiranci«, ki naj bi bile veljavne od 1.1.2018 dalje !

Vljudno vabljeni!

Vsebina

 

OPOZORILA -LETNO POROČILO 2017: 

 • pomen SRS za davčni obračun,
 • kdaj je pri majhni družbi potrebna preiskava letnih računovodskih izkazov?
 • nov izračun bilančnega dobička
 • podjetnikov dohodek v bilanci stanja

DAVČNI OBRAČUN DDPO in dohodka iz dejavnosti:

 • pomen opredelitve povezanih oseb- splošni del obrazca (transferne cene- višji davčni prihodki in nižji davčni odhodki, priznana obrestna mera)
 • OS, TER NJIHOV VPLIV NA DAVČNO OSNOVO (AMORTIZACIJA (poslovna, davčna), koriščenje investicijskih olajšav, nepravilno razmejevanje med investicijskim vlaganjem in stroški vzdrževanja OS,…)
 • DAVČNE OLAJŠAVE IN NJIHOVO UVELJAVLJANJE V PRAKSI (najpogostejše napake, poračun le teh- pozor normiranci in prodaja OS, novejša pojasnila FURS-a,…
 • DAVČNO PRIZNANI IN NEPRIZNANI ODHODKI (Stroški za privatno življenje lastnikov, vpliv stroškov reklame, reprezentance in daril na davčno osnovo, donacije, …)
 • vpliv stroškov za zagotavljanje bonitet na davčno osnovo
 • in za konec: aktualno- DEL PLAČE ZA POSLOVNO USPEŠNOST

 

 

Komu je seminar namenjen? Vodjem financ, računovodstva, direktorjem in lastnikom družb, vodjem računovodskih servisov, in vsem, ki jih to področje zanima.

Predavateljica 
Jana Galič

Jana Galič, dipl. ekon., je davčna svetovalka in dolgoletni vodja finančno-računovodske službe. Je članica državne izpitne komisije za NPK knjigovodja oz. računovodja in samostojna izvajalka številnih seminarjev, delavnic in usposabljanj (NPK knjigovodja, NPK računovodja …) s področja računovodstva in davkov po celi Sloveniji. Je avtorica mnogih člankov z davčno vsebino, redno odgovarja na vprašanja naročnikov za založbo Verlag Dashöfer, kot avtorica in soavtorica pa je izdala že štiri priročnike. GZDBK s predavateljico sodeluje že od 2008 leta.

Kotizacija:

Cena zajema udeležbo na dogodku, gradivo, pogostitev med odmorom in potrdila. Potrdila se izdajo na zahtevo udeleženca.

Prijave:

Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest. Skrajni rok za morebitno pisno odpoved je 14. 11. 2017. V nasprotnem primeru vam kotizacijo zaračunamo v celoti!

Plačilo:

Kotizacijo predhodno nakažite na poslovni račun GZDBK pri NLB, d. d., Ljubljana, številka SI56 0297 0025 6614 247, sklic 20171116 + matična številka vašega podjetja.
Matična številka GZDBK: 2295032. ID GZDBK za DDV: SI68152990.
Potrdilo o plačilu predložite najpozneje ob prihodu na dogodek.

Dodatna pojasnila: mag. Nina Šab, 07 33 22 185, nina.sab@gzdbk.si