Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

10. posvet Sekcije za okolje in energijo

KROŽNO GOSPODARSTVO KOT PRILOŽNOST

Program

9.00 začetek 
13.15 zaključek

Trajanje: 5 ur

Kotizacija

Udeležba na dogodku je brezplačna za vse udeležence. 

Posvet organizira Sekcija za okolje in energijo v sodelovanju z SRIP KROG in KOCKE.

   
  

»Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj ter Evropskega socialnega sklada.«

        

Kdaj: sreda, 16. maja 2018, ob 9.00
Kje: v konferenčni dvorani hotela Šport na Otočcu

Vljudno vabljeni!



Članstvo v sekciji je brezplačno za vse zaposlene v podjetjih naših članov. Pristopna izjava SOE >

Vsebina posveta



Na posvetu boste izvedeli veliko o Cradle to Cradle konceptu krožnega gospodarstva, ki zagotavlja kakovost surovin skozi več življenjskih ciklov. 
EPEA Switzerland transformira podjetja s fokusom na inovacijah, odstranjevanju nevarnih kemikalij in novih poslovnih modelih. Prikazani bodo prebojni projekti iz področja industrije plastike, biorazgradljivih polimerov, tekstila, pohištva in sicer na primerih podjetij Lauffenmuhle Infinito, Wolford tekstila, Bayonix razgradljive plastenke, Bauwerk parketa, Frosch čistil in detergentov z reciklirano certificirano plastiko, USM pohištva kot ikone za arhitekte, C&A verige trgovin.

Fokusno področje SRIP – Mreže za prehod v krožno gospodarstvo je izvajanje aktivnosti skupnega razvoja skladno s fokusnimi področji S4 (Strategije pametne specializacije Slovenije) za prehod v krožno gospodarstvo, ki se osredotočajo na tehnologije za predelavo biomase ter razvoj novih bioloških materialov, tehnologije za uporabo sekundarnih surovin in ponovno uporabo odpadkov ter na pridobivanje energije iz alternativnih virov.

Izvedeli boste še kako spodbuditi prehod v krožno gospodarstvo, kateri so ukrepi za zmanjšanje odpadkov in kako dolenjsko podjetje reciklira odpadno steklo in pridobiva okoljske znake.

Iz vsebine posveta

  • CRADLE TO CRADLE® INOVACIJE KROŽNEGA GOSPODARSTVA, mag. Marko Krajner, 3ZEN d.o.o., Accredited general assessor EPEA Switzerland
  • SRIP KROŽNO GOSPODARSTVO IN PRIMER PRAKSE, dr. Dragica Marinič, Štajerska gospodarska zbornica
  • PREHOD V KROŽNO GOSPODARSTVO: KAKO GA SPODBUJAMO?, Janja Leban, GZS – Služba varstva okolja
  • UKREPI ZMANJŠEVANJA ODPADKOV, Marjanca Zornik, Formica, d. o. o.
  • RECIKLAŽA ODPADNEGA STEKLA – OHRANJANJE PRIMARNIH VIROV TER PRIDOBIVANJE OKOLJSKIH ZNAKOV ZA PROIZVODE, Rajko Bezjak, URSA SLOVENIJA, d. o. o.

Vljudno vabljeni!

PROGRAM in VABILO >


Kotizacija:

Cena zajema udeležbo na dogodku, gradivo, pogostitev med odmorom in potrdila. Potrdila se izdajo na zahtevo udeleženca.

Prijave:

Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest. Pri zasedbi mest imajo prednost člani GZDBK. Skrajni rok za morebitno pisno odpoved je 11. 5. 2018. V nasprotnem primeru  vam bomo zaračunali stroške v višini 20 €.

Dodatne informacije: 07 33 22 185