Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Poslovni tris za odličen vtis z Ireno Potočar Papež

seminar

Program

10.00 začetek
11.30 odmor s pogostitvijo
11.45 nadaljevanje
13.15 odmor 
13.30 nadaljevanje
15.00 zaključek

Trajanje: 6 pedagoških ur

Kotizacija

Člani: 125 € + DDV
Ostali: 165 € + DDV

Pri udeležbi več oseb iz istega podjetja je kotizacija za eno osebo za člane 97 € + DDV, za ostale 127 € + DDV.

Ali veste, da strokovno znanje sestavlja samo 15 % posameznikovega uspeha? Vse ostalo je odvisno od komunikacijskih sposobnosti, ki se nanašajo na pisno in ustno sporazumevanje, bonton in (javno) nastopanje.

Kdaj: torek, 19. marec 2019, ob 10.00
Kje: v sejni sobi GZDBK (Novi trg 11 - II. nadstropje, Novo mesto)

 
Če ste podjetnik ali obrtnik z izvrstnimi storitvami ali izdelki, a je vas (in vaše sodelavce) neposredno delo posrkalo vase tako, da ste pozabili na podporne veščine, s katerimi bo vaša poslovna dejavnost prišla do izraza, vabljeni na izobraževalno druženje, na katerem bomo prepletli tri pomembne komunikacijske veščine, s katerimi boste na svojem poslovnem področju boljši oziroma še boljši.

Izobraževanje je namenjeno vsem, ki sodelujete z različnimi sogovorniki – sodelavci, poslovnimi partnerji, strankami … Če ste samostojni podjetnik, samozaposlen, direktor, lastnik ali uslužbenec v manjšem podjetju ali veliki organizaciji …, bodo obravnavane teme orodje za vaš uspešen (ne le poslovni) dan.

Vse v življenju je mogoče. Zato bomo na izobraževalnem druženju podrli nekaj stereotipov, odpravili nekaj strahov in dvomov ter izvedeli, katera so najpomembnejša pravila in priporočila za uspešen vstop ali prisotnost na poslovnem parket. Čas je, da s svojimi storitvami in izdelki zasijete ter uspete. Čas je za vaš odličen poslovni vtis.

Vljudno vabljeni!

Vsebina


Uvod – Kje smo in kam želimo priti?
Odgovorili si bomo na nekaj pomembnih življenjskih vprašanj. Katere so moje vrednote? So usklajene z vrednotami in cilji mojega poslovnega okolja? V kakšni delovni klimi delam in s čim jo sooblikujem?

Ustno in pisno sporazumevanje
Naša komunikacija je odraz našega razpoloženja, prepričanj, naravnanosti, energije … Kaj lahko storim kot posameznik, da bo primerna in učinkovita?

Netiketa (omrežni bonton) je sestavni del skoraj vsakega poklica in delovnega mesta. Katera jezikovna pravila in priporočila moram upoštevati, da bo e-komuniciranje pripomoglo k moji osebni in hkrati poslovni odličnosti?

Bonton
Z ustreznim obnašanjem si vrata odpiramo. Z njim damo sami sebi možnost in priložnost, da bodo nas ter naše izdelke in storitve poslovni partnerji in stranke opazili. Še veČ. Da jih bomo tudi navdušili za sodelovanje.
Katera pravila vedenja spadajo v obvezno vsakodnevno opremo v naši poslovni torbi?

(Javno) nastopanje
Strokovno znanje ostane neopazno, če ga posameznik ne zna, ne zmore predstaviti drugim na pravi način. Velikokrat se v poslovnem okolju znajdemo v situaciji, ko se je treba izpostaviti in kaj povedati, predstaviti. To zahteva od posameznika kar nekaj spretnosti, poguma, samozavesti in tovrstnega znanja. Ali veste, da je za mnoge strah pred nastopanjem večji kot strah pred smrtjo?

  

Predavateljica 
Irena Potočar Papež

Irena Potočar Papež, univ. dipl. pedag., prof. slovenščine, NLP praktičarka in mediatorka, je predavateljica, motivacijska govornica in tudi avtorica knjig Jezikovna odličnost, Bonton (bonbon) za vsak dan in Moj prijatelj BonTONČEK ter knjižice z motivacijskimi mislimi z naslovom Nasmehni se!.
       Po študiju si je dodatno znanje in izkušnje nabirala v vrtcu, šoli, javni upravi in gospodarstvu. Sodeluje s Televizijo Novo mesto – Vaš kanal z avtorskimi oddajami, piše članke, različna besedila po naročilu, vodi in moderira dogodke, lektorira in predava v različnih poslovnih okoljih ter na konferencah. Prav tovrstna druženja z udeleženci različnih izobraževanj ji še dodatno pomagajo brusiti vrednote in barvati njen zasebni ter poslovni svet.
       Zaljubljena v življenje svoj vsakdan plemeniti z lepo besedo, prijaznimi gestami in srčnimi dejanji. Prepričana je, da prav z ustreznim obnašanjem in kulturnim pogovarjanjem ustvarjamo boljši svet. se. 


Več na spletni strani www.peresa.si.

Kotizacija:

Cena zajema udeležbo na dogodku, gradivo, pogostitev in potrdila. Potrdila se izdajo na zahtevo udeleženca.

Prijave:

Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest. Pri zasedbi mest imajo prednost člani GZDBK. Skrajni rok za morebitno pisno odpoved je 13. 3. 2019. V nasprotnem primeru vam kotizacijo zaračunamo v celoti!

Plačilo

Kotizacijo predhodno nakažite na poslovni račun GZDBK pri NLB, d. d., Ljubljana, številka SI56 0297 0025 6614 247, sklic 20190319 + matična številka vašega podjetja.
Matična številka GZDBK: 2295032. ID GZDBK za DDV: SI68152990.
Potrdilo o plačilu predložite najpozneje ob prihodu na dogodek.

Dodatna pojasnila: mag. Nina Šab, 07 33 22 185, nina.sab@gzdbk.si