Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Posvet ekonomskih svetovalcev

Program

9.30 začetek
12.00 zaključek

 

Kdaj: torek, 5. marec 2019, ob 9.30
Kje: v konferenčni dvorani Hotela Šport na Otočcu

Vljudno vabljeni!

Namen dogodka: 

V sklopu posveta, ki se bo odvijal v okviru redne letne skupščine Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine, je predvidena tudi udeležba ministra za zunanje zadeve Republike Slovenije dr. Miroslava Cerarja s pozdravnim nagovorom. V nadaljevanju posveta bo generalna direktorica za gospodarsko in javno diplomacijo na Ministrstvu za zunanje zadeve mag. Alenka Suhadolnik predstavila delovanje gospodarske diplomacije in njene instrumente za doseganje večje internacionalizacije slovenskega gospodarstva. Direktor Gospodarske zbornice Dolenske in Bele krajine Tomaž Kordiš bo sodelujočim predstavil gospodarsko okolje regije.

 

Osnovni namen posveta so srečanja in pogovori sodelujočih gospodarstvenikov iz te regije z ekonomskimi svetovalci, ki bodo potekali v drugem delu posveta. Ekonomski svetovalci so namreč tisti, ki so v svojem rednem delu zadolženi za zaščito, uveljavljanje in promoviranje interesov slovenskega gospodarstva v tujini, kjer med drugim nudijo pomoč in podporo podjetjem pri vstopu in širitvi poslovanja na tujih trgih ter pri reševanju določenih odprtih vprašanj, ki se pri tem pojavljajo. 

 

Seznam ekonomskih svetovalcev

 

Prijava: Svojo udeležbo potrdite prek spletne prijavnice, kjer v polje ''Ostalo'' vpišite, s katerim od ekonomskih svetovalcev želite srečanje in interes podjetja na posameznem tujem trgu. O točnem terminu sestanka s posameznim ekonomskim svetovalcem boste obveščeni s povratnim sporočilom.

Dodatna pojasnila:
 Polona Lindič, 07 33 22 182, polona.lindic@gzdbk.si